Tek.no

Nyhet

Microsoft lanserer personvern-kampanje

Vil hjelpe bekymrede Internett-brukere.

Istockphoto/12421954
23 Apr 2013 16:15

Personvern er noe som opptar mange brukere av nettbutikker og sosiale medier, og stadig meldes det om datainnbrudd og passordlekkasjer. Nå tar selveste Microsoft nye steg for å bistå aktive Internett-surfere.

Selskapet har nemlig lansert en ny opplysningskampanje som tar sikte på å øke folks kunnskap og bevissthet omkring personvern på Internett.

Informasjon og spørreundersøkelse

Kampanjen, som riktignok reklamerer for en del av Microsofts egne produkter, kommer først og fremst i form av nye ressurser som Microsofts har lagt ut på sine egne nettsider.

Informasjonen er delt inn i ulike kategorier og omfatter blant annet retningslinjer for hvordan man kan forbedre vernet av personopplysninger, og hva man kan gjøre for å forebygge svindel og identitetstyveri på Internett. Man kan også teste «kvaliteten» på passordene sine.

Microsoft har i tillegg inkludert en spørreundersøkelse som en del av kampanjen. Denne inneholder blant annet spørsmål om hvilke nettsteder man besøker mest og hvor mye informasjon man deler med andre.

Mange er bekymret

Hensikten med denne undersøkelsen er å avdekke folks Internett-vaner og å gi brukerne personvern-relaterte tips, basert på svarene man gir.

I en bloggpost Microsoft publiserte i forbindelse med kampanjen, påstår selskapet selv at hele 85 prosent av amerikanere er bekymret for personvernet på Internett, men at relativt få gjør noe med det.

Microsoft har også andre tiltak på gang for å bedre sikkerheten: Nå vil selsapet innføre to-stegs-verifisering for innlogging på nettsider »

(Kilder: The Next Web, Washington Post)

Les også
Internett-grunnlegger: – Personvern på nett er «unormalt»
Les også
Europa truer Google med store bøter
Les også
Microsoft og FBI til storaksjon mot massivt svindel-nettverk
Les også
Google: Internett skulle hatt en knapp for sletting
Les også
Massivt angrep mot Wordpress
Les også
Massivt nettangrep rammet deler av Internett
Les også
Google vil hjelpe hacker-ofre
Les også
Nå må du bytte passord hos Evernote
Les også
Microsoft feiler i sikkerhetstest
Les også
Hardware.no søker sikkerhetsfrilanser
annonse