Facebook vil gi bort mobilnummeret ditt

Facebook har planer om å dele brukernes gateadresser og telefonnummer med annonsører, det vil si med tredjepartsutviklere og eksterne nettsider.

Den populære nettsiden avslørte disse planene allerede i januar, men planene ble lagt på is på grunn av reaksjoner fra sikkerhetseksperter, som mener tiltaket strider mot personvernet.

Facebook presiserer at den planlagte ordningen ikke blir droppet, men at implementeringen blir noe forsinket. Facebook vurderer å innføre innstillinger som skal gi brukeren bedre informasjon og kontroll over sensitiv informasjon. Selskapet vurderer også å innføre en ordning som gjør at informasjon fra brukere under 18 år ikke blir delt på denne måten.

Kritikerne mener den nye ordningen, dersom den blir innført, vil øke sjansen for at Facebook-brukere blir utsatt for svindelforsøk, spam og identitetstyveri. Og selv om brukeren får mer kontroll over personlig informasjon, og hvordan denne eventuelt skal deles, er det mulig å tråkke feil, og dele ut mer informasjon enn vedkommende egentlig ønsker.

Det skal nemlig svært lite til før en uoppmerksom bruker har trykket på feil knapper. En annen ting er at få brukere tenke på at slikt ville bli delt på andre måter enn tiltenkt.

– Dersom svindlerne får tak i telefonnummeret ditt, vil de ha muligheten til å stjele identeten din, sier Norman Sadeh-Koniecpol, professor ved Carnegie Mellon School of Computer Science til nettstedet huffingtonpost.com.

(Kilde: Huffingtonpost)

Les også
20 000 kastes ut fra Facebook hver dag
Les også
Vil ha Facebook som fag på barneskolen
Les også
USA manipulerer Facebook
Les også
Finner sine ofre på Facebook
Les også
Logitech Alert - Utrolig enkel videoovervåkning
Les også
Erna sier ja
Les også
Flere vil fjerne pinlige nettbilder
Les også
Facebook utleverer deg i retten
Les også
Google dropper Facebook-sync
Les også
Slik sletter du dine sosiale nettspor
Les også
- Sosiale spill er onde
Les også
Dette Facebook-trikset bør du bruke
annonse