Til hovedinnhold

Fra Symbian til Bada?

Samsung har satset langt mer på Android OS, fremfor sitt eget proprietære operativsystem Bada. Dette til tross for at Bada fikk en god start med salgssuksessen Samsung Wave, som høstet gode kritikker.

Det kanskje største problemet til Bada er det knapt finnes applikasjoner til dette OS-et, noe som gir Android - og Apple iOS - et betydelig fortrinn.

Nå vil Samsung utnytte misnøyen som har oppstått i Symbian-leieren. Mange av utviklerne er etter sigende skuffet over at Nokia heretter vil satse på Microsofts Windows Phone 7-operativsystem.

"Hvis du er Symbian-utvikler og misfornøyd med Nokias siste annonseringer ... " ,starter en e-post som indiske utviklere har fått fra Samsung, ifølge Mobil.nu.

Fortsettelsen går ut på at de Symbian-utviklerne som er misfornøyd med Nokia kan begynne å utvikle for Bada i stedet. Samsung har også gjort klar en hurtig-guide for utviklerne og mener de kan lage sine første enkle Bada-apps etter å ha lest guiden på et kvarter.

Nokias fremtidige "high-end"-modeller vil kjøre Windows Phone 7, mens Series 40 inntil videre er tenkt som operativsystem på enklere modeller.

(Kilde: Mobil.nu)

annonse