Tek.no

Nyhet

Arbeiderpartiet anmelder nett-angrep

12 Apr 2011 13:55

Det var onsdag i forrige uke at både Hoyre.no og Arbeiderpartiets nettsider ble rammet av nettangrep. Bakgrunnen for angrepet er det mye omtale Datalagringsdiektivet.

Gruppa som hevder å stå bak, Anonymous, ønsker å presse politikerne til å droppe lovforslaget. Nå går AP til anmeldelse av dette angrepet, skriver Dagbladet.no.

- Vi skal anmelde angrepene i dag, sier kommunikasjonssjef i AP, Pia Gulbrandsen.

Les mer: Arbeiderpartiets nettsider under angrep

Høyre vurderer å anmelde

Imidlertid er det ikke bare AP, som vil gå til anmeldelse av nettangrepet. Teknofil får også opplyst at Høyre i disse dager vurderer å følge etter.

– Vi har ikke gjort noen endelig konklusjon ennå, men dette ligger til vurdering hos oss, sier kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes til Teknofil.no

I motsetning til Arbeiderpartiets nettsider, som linker til en offisiell Facebook-side, er Hoyre.no per dags dato virksomt. Aanes presiserer at denne vurderingen skjer helt uavhengig av Arbeiderpartiets anmeldelse.

– Vår vurdering er helt uavhengig av det AP gjør, opplyser han.

– Skader sin egen sak

«Anonymous er ingen bestemt gruppe med utvalgte ledere. Anonymous er aktive nettbrukere. Anonymous er deg og meg, Ola og Kari Nordmann, mannen på gata (Facebook). De som ikke har makt, de som ikke sitter på Stortinget eller styrer multinasjonale selskaper» skriver Anonymous i en pressemelding.

Sigbjørn Aanes karakteriserer det hele som paradoksalt.

– Den saken denne gruppen prøver å få frem blir jo skadet av disse angrepene. De påstår at de kjemper for ytringsfriheten. Likevel velger de å stenge informasjonskanaler på nett som folk besøker. Det synes jeg er paradoksalt, sier han.

Les også
Datalagrings-diskusjonen koker på nett
Les også
Arbeiderpartiets nettsider under angrep
Les også
Datalagringsdirektivet er vedtatt
annonse