Tek.no

Nyhet

Philips viser frem ultrabred skjerm på IFA

21:9-formatet tar turen til PC-plattformen.

Niklas Plikk
29 Aug 2012 10:48

Nesten i samme åndedrag som Philips legger ned 21:9-formatet dødt på TV-markedet, viser de frem sine nye PC-skjermer på IFA-messen. Og hvilket format har toppmodellen? Jo, 21:9 såklart!

Dobbel bredde for doble skjermer

Grunnen for at Philips kuttet ut formatet på TV-fronten skal ha vært på grunn av liten interesse for det ultrabrede formatet, og dyre panel-kostnader. Det ser imidlertid ikke ut til å ha skremt dem så altfor mye, ettersom de nå slipper en helt ny PC-skjerm som strekker seg hele 29 tommer fra hjørne til hjørne.

«Ultra Wide»-skjermen har en oppløsning på 2560 x 1080 piksler, og har et skjermpanel av typen AH-IPS fra LG. Som andre IPS-paneler har skjermen svært bred innsynsvinkel og god fargegjengivelse. Skjermen har også innebygde høyttalere og USB 3.0-utganger.

I motsetning til Philips-TV-ene med det samme formatet, er ikke PC-skjermen kun ment for film. Denne gangen vil Philips utnytte bredden ved å dele opp bildet i to hvis du vil, og vise bilder fra to ulike kilder samtidlig. Dermed kan du for eksempel sette på en fotballkamp på høyresiden av skjermen, mens den andre halvdelen blir brukt til arbeid.

Philips har fortsatt ikke sagt noe om pris eller lanseringsdato.

Med en MHL-inngang kan du koble til Android-telefonen din direkte i skjermen.Foto: Philips

Mobil-skjerm

I tillegg til den utradisjonelle Ultra Wide-skjermen, viser Philips også frem et par andre nyvinninger. De slipper nemlig også en ny 23-tommers IPS-skjerm, med såkalt Smart MHL (Mobile High Definition Link). Denne koblingen gjør at du kan koble til telefonen din rett i skjermen for å lade den, samtidlig som du kan surfe rundt på media og data som du har lagret på mobilen.

Philips bruker .Foto: Philips

Philips viser også opp to nye 27-tommere, hvorav én av de er ment for spillere. Den kalles Gioco, har støtte for 3D, og bruker en ny teknologi for å gi en flimmerfri 3D-opplevelse. Akkurat hva det er, hvordan det fungerer og hva det heter blir det sagt lite om. I tillegg har skjermen lys på baksiden som skal lyse i de samme fargene som innholdet på skjermen, for å gjøre spillopplevelsen enda mer oppslukende.

Den siste 27-tommeren er utstyrt med et PLS-panel og en langt høyere oppløsning enn spillskjermen. Den kan boltre seg med 2560 x 1440 piksler, og har også et innebygd webkamera.

Brillefri 3D-skjerm

I løpet av IFA-messen skal Philips angivelig også vise frem en helt ny IPS-skjerm med 1080p-oppløsning, men som kan skryte av brillefri 3D. Det har imidlertid ikke kommet noen særlig informasjon om denne skjermen ennå, men får utsendte journalist er allerede på vei til Tyskland for å dekke IFA-messen. Så fort vi vet mer om skjermen vil du kunne lese om det her på Hardware.no.

Les også: Philips dreper Cinema 21:9

(Kilde: Sweclockers)

Les også
Asus lanserer gedigen bredskjerm
Les også
Høy oppløsning i nye Philips-skjermer
Les også
Se LGs ultrabrede PC-skjerm
Les også
Dell på vei med en skikkelig bred filmskjerm
Les også
Lekker TV fra Philips
Les også
Kan LEC vippe OLED av pinnen?
Les også
Philips dreper Cinema 21:9
Les også
Her er Samsungs Windows 8-maskiner
Les også
Asus frister med stor skjerm
Les også
Hold på hatten, om en uke er det IFA-tid
annonse

Les også