Til hovedinnhold

Bilder av ny Sony-mobil lekket på nett

Er dette produsentens neste toppmodell?

Baksiden av den nye mobilen er paddeflat. Hvor er den store kameralinsen og xenon-blitsen som tidligere rykter har omtalt?
Den samme telefonen har vært avbildet sammen med Xperia Z Ultra tidligere. Til høyre en variant av Sonys Xperia Z.
Dette bildet gjorde rundene på internett for en liten stund siden. Bildet skulle vise den kommende Xperia i1, men har i etterkant vist seg å være falsk.
Gigantmobilen Xperia Z Ultra ble lansert tirsdag denne uken.Foto: Sony
Dagens Xperia Z - er det oppfølgeren til denne vi ser på bildene?Foto: Sony

Sonys nylanserte Xperia Z Ultra levde et ganske langt liv på ryktebørsen før den endelig ble bekreftet tidligere denne uken. En telefon som også har blitt mye omtalt har kodenavnet Honami, og skal muligens hete Xperia i1 når den kommer på markedet.

Enkelte av ryktene spådde at Xperia i1 ville bli lansert samtidig med Xperia Z Ultra. Det ble den ikke, men nå har det dukket opp bilder på internett av det som skal være den nye telefonen.

Les også: Sony Xperia Z Ultra etterlater konkurrentene i støvet

Litt større enn dagens Xperia Z

Telefonen på bildene skal være litt større enn dagens Xperia Z, men langt mindre enn giganten Xperia Z Ultra.

Det er relativt stor usikkerhet rundt hva vi ser på bildene. Xperia i1 er ifølge flere tidligere rykter ventet å være en kamerasentrisk telefon, der Sony igjen henter frem Cybershot-navnet.

Hvor er xenon-blitsen?

Tidligere rykter har omtalt en ganske tykk telefon – 12 mm tykkelse vil i tilfelle gjøre Xperia i1 nesten dobbelt så tykk som Xperia Z Ultra.

Telefonen på disse bildene er flat, og ser ut til å være tynn. Den mangler både en ekstra stor kameralinse, og xenon-blitsen som har figurert i ryktene underveis. Enkelte av ryktene har imidlertid dreid seg om en dobbel LED-blits, men det ser vi heller ikke på denne telefonen.

Likner på Xperia Z Ultra

Rammen på den avbildede telefonen ser ut til å ha svært mye til felles med dagens Xperia Z Ultra. Lengre nede på samme side som den runde låseknappen har den nye telefonen fått en dedikert kameratast.

Ved siden av det kraftige kameraet går ryktene ut på at også Xperia i1 vil få den samme kraftige innmaten som Xperia Z Ultra har – altså Qualcomms Snapdragon 800-brikke.

Les også: «Turboversjonen» av Galaxy S4 er en råtass

Kan det være en oppdatert Xperia Z?

Rykter om en maskinvareoppdatert Xperia Z går også, og på nettstedet androidauthority.com spekuleres det i at dette kan være nettopp den oppdateringen. Det kan forklare fraværet av en ekstra stor kameralinse, og xenon-blits.

Den korte meldingen som er lagt ut sammen med bildene, på nettstedet justamp.blogspot.co.il går ut på at LED-blitsen vi ser her, vil bli skiftet ut med en xenon-blits før lansering.

Akkurat når telefonen vi ser på bildene vil få sin lansering er uvisst. Enkelte nettsteder spekulerer i at telefonen kan bli lansert 4. juli, på et arrangement i Paris. Det ble sendt ut invitasjoner til et slikt arrangement noen dager før Xperia Z Ultra fikk sin lansering. Andre nettsteder hevder arrangementet vil bli viet til Xperia Z Ultra, mens denne telefonen ikke vil bli vist frem før årets IFA-messe i Berlin, tidlig i september.

Hva tror dere dette kan være? Syng ut i kommentarfeltet under.

Les også: Sniktitt på Sony Xperia Z Ultra

(Kilde: androidauthority.com, pocketnow.com, justamp.blogspot.co.il)

annonse