Nyhet

Google vil selge «ren» Galaxy S4

Nexus-versjon av Samsungs flaggskip på vei.

Googles IO-konferanse er i gang. Ryktene om ny maskinvare har vært mange. Foreløpig har ikke søkegiganten lansert noen ny Nexus-telefon – i stedet har de lansert sin egen versjon av Samsungs Galaxy S4.

Telefonen skal være helt lik Samsungs egen, med unntak for programvaren som kjører på den. Det betyr blant annet at telefonen har åpen bootloader, slik at det er enklere å tilpasse Android-versjonen som kjører på den.

Raske oppdateringer

Det betyr også at du slipper Samsungs egne Touch Wiz-menyer, og i stedet kan bruke Googles rene Android-menyer. Selv om Samsungs menyer har blitt stadig bedre å bruke de siste årene, er det fortsatt mange purister igjen, som foretrekker den helt rene Android-opplevelsen.

Frem til nå har det hovedsaklig vært Nexus-produktene som har stilt med de raskeste oppdateringene og helt rene menyer. Selv om Google og LG lanserte en ny Nexus-modell på høstparten i fjor, vil nå altså Galaxy S4 bli tilgjengelig ved siden av.

Akkurat som Nexus-produktene skal denne utgaven av Galaxy S4 få Android-oppdateringer så fort som de blir tilgjengelige, rett fra Google.

Kommer den til Norge?

Det er imidlertid et hår i denne suppen. Telefonen vil bli tilgjengelig via Google Play Devices, altså Googles egen markedsføringskanal. Denne kanalen er ikke tilgjengelig i Norge foreløpig.

Det er uklart om Galaxy S4 Google Edition vil bli tilgjengelig her på berget også. Vi venter på svar fra Samsung Norge om dette.

Skal du over dammen kan det være greit å vite at telefonen vil være i salg fra 26. juni, til 649 dollar – eller omtrent 3800 kroner. Foreløpig er det uklart hvilken av de mange versjonene av Galaxy S4 som blir brukt, og hvilke nettverksfrekvenser den støtter.

Vi oppdaterer saken så fort vi vet mer.

Les testen av Samsung Galaxy S4

Les også
Slik får du Android 4.3 på Nexus-en din
Les også
Google-versjon av HTC One får Android 4.3 med ny Bluetooth
Les også
Samsung har lansert Galaxy S4-kompaktkamera
Les også
Nå får du HTC One med ren Android
Les også
Samsung lanserer nye mobiltelefoner 20. juni
Les også
Galaxy S4 Google Edition kommer neppe til Norge
Les også
Nå skal det bli enklere å spille sammen på Android
Les også
Samsung Galaxy S4: Samsungs Android-konge har blitt enda bedre
Les også
LG Nexus 4: LG Nexus 4 er Android slik skaperne vil ha det
Les også
Samsung Galaxy Note 10.1: Slipp kreativiteten løs!
annonse