Til hovedinnhold

Dommer avblåste Apple-rettssak

Rettssaken mellom Apple og Motorola (Google) settes på vent.

Apple er innblandet i en lang rekke rettssaker på grunn at patentstridigheter. Det inkluderer en sak mot Motorola Mobilities, som nå eies av Apples konkurrent Google. De to partene skulle egentlig møte foran en jury 11. juni i Chicago, men det var før dommer Richard Posner tok til orde for å avblåse hele greia. Dette melder Reuters.

Dommeren mente at ingen av partene hadde godt nok grunnlag til å føre saken, og derfor mente han at den burde kanselleres "med prejudise", noe som betyr at saken heller ikke kan tas opp igjen.

Les også: EU og USA godkjenner Googles Motorola-kjøp

Ifølge Posner hadde ingen av partene klart å levere tilstrekkelig bevis for at deres intellektuelle eiendom skulle være krenket. Videre hevdet han at omkostningene ville bli så store for begge parter at ingen ville være tjent med en rettssak – og dette var heller ikke i offentlighetens interesse. Dommeren skal forklare sitt syn i mer detalj innen en uke.

Foreløpig er retssaken som skulle begynt 11. juni kansellert, men om Posner får det som han vil blir hele rettssaken avblåst. Han har avfeid to av fire patentkrav fra Apple, som de definitivt ikke vil få noen erstatning for. Motorola (Google) hevder at Apple har brutt én av deres patenter. Inntil videre er det fortsatt en sjanse for at Apple og Motorola møtes i en amerikansk domstol, selv om avgjørelsen til Posner bærer stor tyngde.

På sedvanlig vis nektet Apple å kommentere utspillet fra dommeren. Google er derimot fornøyd med dommeravgjørelsen:

– Vi er henrykt over Illinois' domstols tentative rettskjennelse som i dag avviser Apples patentkrav, og vi ser frem til å få den endelige avgjørelsen, sier Google i en uttalelse.

Les også: Samsung Galaxy SIII kan bli forbudt

(Kilde: Reuters)

annonse