NyhetVil fylle harddisker med helium

Western Digital vil fylle harddisker med helium

Skal gi større kapasitet og lavere energiforbruk.

Selv om SSD-er ser ut til å konkurrere ut de tradisjonelle harddiskene i tiden framover, kan det fremdeles være en framtid for det mekaniske lagringsmediet.

Nå vil Western Digital og deres datterselskap HGST utvikle en ny generasjon harddisker som er fylt med helium i stedet for luft. Helium har bare én sjudel av massetettheten til luft, noe som innebærer mindre motstand og turbulens inne i harddisken.

Dette fører igjen til at flere plater kan settes inn, at lese- og skrivehodene kan plasseres mer presist og at det blir mindre varmeutvikling og støy. Kort fortalt: Mer plass og mer effektiv drift.

Bedre og bedre dag for dag ...

Ifølge funnene til Western Digital bruker heliumharddiskene cirka 23 prosent mindre energi og har opptil 40 prosent mer kapasitet i et standardkabinett. Man kan oppgradere fra fem til sju plater, slik at lagringsplassen i en 3,5-tommers harddisk kan romme 5 – 6 terabyte.

Prinsippet har vært kjent lenge, men det er først nå det har lykkes å produsere lufttette utgaver fylt med helium.

I nåværende harddisker blir avstanden mellom datasporene etter hvert så stor at den minste luftturbulens kan dytte lese-/skrivehodet på avveie. Dette setter en naturlig grense for hvor mye data man kan lagre, men nå øker altså grensen igjen.

En annen fordel med heliumharddisker er at de er fire grader kaldere under drift. Sammen med redusert energiforbruk betyr det at de er velegnet til bruk på datasentre.

I salg neste år

Heliumharddiskene skal produseres av Western Digitals datterselskap HGST, som stod for Hitachi Global Storage Technologies før de ble kjøpt opp. Harddiskene skal være klare for salg i 2013, men foreløpig har det ikke blitt avslørt noen pris.

(Kilde: HGST)

Les også
SSD-prisene er halvert
Les også
Denne kan gi superrask lagring
Les også
Denne SSD-en kommer med en farlig knapp
Les også
Seagate når milepæl i lagringstetthet
annonse