Tek.no

Nyhet

Vil gjøre månen om til en diskokule

1 Juni 2011 06:00

Energibelte: Ved hjelp av et enormt belte bestående av solcellepaneler skal man kunne sende solenergi til jorda, mener japanske forskere Foto: Shimizu.co.jp

Aldri før har behovet for fornybar energi vært større enn nå, og forskerne jobber konstant med nye ideer for å dekke den stadige voksende energietterpørselen verden over. Vanlige solcellepaneler og vindmøller har i en årrekke vært i bruk, uten at det har kunnet utkonkurrere de langt billigere og forurensede alternativene som går på fossilt brensel.

Men skal vi tro japanske forskere fra ingeniørgiganten Shimizu Corporation ligger svaret i å sende store mengder energi fra månen til jorda, melder Daily Mail Daily Mail.

Ifølge avisa ønsker forskerne fra solriket å dekke store deler av måneden med solcellepaneler for å dekke energibehovet.

“En omlegging fra økonomisk utnyttelse av begrensede ressurser til ubegrenset bruk av ren energi er den ultimate drømmen for hele menneskeheten. Med den nesten ustanselige og ikke-forurensende solenergien har vi funnet den ultimate kilden til grønn energi som vil bringe velstand til både naturen og menneskene”, melder Shimizu på sine nettsider.

13 000 terawatt fra månen

Det japanerne ønsker å bygge, er en enorm ring bestående av solcellepaneler på månens overflate. Ringen vil måtte være over 10943 kilometer lang og nesten 400 kilometer bred for å ta til seg mest mulig solenergi.

Ved hjelp av laserteknologi eller mikrobølger vil en enorm antenne kunne sende denne energien til jorden. Resultatet vil kunne bli en konstant strøm av energi tilsvarende 13 000 terawatt fra månen til planeten vår. For ordens skyld tilvarer en terawatt det samme som en million megawatt.

Krever massiv bygging

Prosjektet går under navnet “Luna Ring” og er fortsatt i planleggingsfasen. Det gjenstår å se om noen er villige til å ta den enorme kostnaden det kreves for å virkeliggjøre denne ideen.

Firmaet hevder at prosjektet vil kunne eliminere ineffektivitet på grunn av dårlig vær og oppfylle alle verdens energibehov.

Planene krever en stor andel astronauter til å reise til månen og starte arbeidet. Store maskiner og mange roboter vil måtte være nødvendig for å bygge denne ringen på overflaten som består av enorme kratre og høye fjell. En egen jernbane vil også være nødvendig for transport av materialer og utstyr. Dessuten vil man måtte ha mye vann, mat og forsyninger tilgjengelig til enhver tid.

Akkurat hvor mye et slikt prosjekt vil kunne koste står det ingenting om. Det er også uklart hvor lang tid det vil kunne ta å bygge denne massive konstruksjonen.

Til tross for de enorme kostnadene og den lange tiden det vil kunne ta, høres det ut som en god ide. Så lenge vi ikke ser logoen til Shimizu hver gang vi ser på månen i fremtiden.

Les også
Her er Concordens avløser
Les også
Slik flyr vi i fremtiden
Les også
Animert figur gir nyheter på tegnspråk
Les også
Robot løser Rubiks kube på 10,69 sekunder
Les også
Nå kan du snakke japansk
Les også
Japan vil ha solceller på alle bygg
Les også
Vil lage rullegardin-TV-er
annonse

Les også