Til hovedinnhold

Så mange piratlenker sletter Google i måneden

Søkegiganten forteller hvor mange sletteforespørsler de får.

I et blogginnlegg forteller Google hvor mange forespørsler de får hver måned om å slette opphavsrettskrenkende innhold fra sine søkeresultater. Tallet er på hele 1,2 millioner i gjennomsnitt per måned, og det er en kolossal mangedobling fra bare 250 000 henvendelser i hele 2009.

Google-advokat Fred von Lohmann forklarer den sterke veksten av slike henvendelser med at det har blitt økt tilgang til bedre og mer omfattende verktøy for å kunne avsløre krenkelser av opphavsretten.

– Kampen mot piratvirksomhet på nett er veldig viktig. Vi ønsker ikke at søkeresultatene våre skal lede folk til steder hvor opphavsretten blir krenket, skriver advokaten i blogginnlegget.

Microsoft i tet

I gjennomsnitt tar det 11 timer for Google å behandle en henvendelse før den innklagede lenken blir fjernet fra søkemaskinen. Hvis forespørselen kommer fra en organisasjon som har status som «troverdig partner», går det gjennomsnittlig bare syv timer.

97 prosent av alle forespørsler om sletting av materiale og lenker blir imøtekommet.

Hos Google Transparency Report kan du se hvilke bedrifter og organisasjoner som til enhver tid har sendt inn flest forespørsler. Microsoft ligger klart i teten, med ønske om å slette over 500 000 lenker i løpet av den siste måneden.

Vrengebilde

Selv om for eksempel Tyskland befinner seg i toppen blant land hvor myndighetene sender flest henvendelser om blokkering av innhold, betyr ikke det at de er en av de mest aktive redigeringsstatene i verden

Land som Kina og Iran har blant annet sine egne nasjonale brannmurer som blokkerer millioner av uønskede sider. I Iran henvender ikke myndighetene seg til Google for å blokkere en enslig YouTube-video, de blokkerer isteden hele tjenesten.

(Kilde: Google)

annonse