Tek.no

Nyhet

Israel «planter» solcelletrær med et hav av funksjoner

Nå starter e-trærnes tidsalder.

Sologic

De siste årene har vi gjort oss stadig mer avhengige av teknologi, og vi forbruker også langt mer energi enn tidligere. Forslagene er mange når det kommer til å løse problemene som disse tendensene skaper hver for seg, men frem til nå har få laget en kombinert løsning.

E-trær med USB-porter

Ifølge Digital Trends kan det israelske selskapet Sologic imidlertid være inne på noe smart med sitt nye konsept. Sologic vil nemlig plassere ut en rekke «e-trær» som har egenskaper litt utenom det vanlige. At de er utstyrte med solceller i stedet for blader er bare én av dem.

Med solceller omgjøres sollyset til strøm, og dette kan selvsagt e-treet benytte seg av på en rekke områder. Den miljøvennlige energien kan nemlig brukes lokalt – rett fra «barken» både til å lade elektronikken din fra USB-porter, men også for å avkjøle drikke eller tilby trådløst nettverk til folk som befinner seg i nærheten.

Rundt de høyteknologiske trærne tenker Sologic å sørge for sitteplasser, og de store solpanelene gir dessuten etterlengtet og avkjølende skygge i de områdene hvor det ikke bare er en fordel at solcelleløsninger er svært effektive. Dermed kan e-trærne raskt bli en populær plass å henge mens man venter på at mobilen lades opp i solsteika.

På hvert gatehjørne

De første e-trærne har allerede slått rot i Israel, men selskapet bak håper de vil spre seg over hele verden og til hvert gatehjørne. Ett tre koster omtrent 100 000 dollar og leverer opptil 1,4 kilowatt. Det er nok energi til å lade 35 bærbare datamaskiner.

E-treet høres unektelig nyttig ut, men det kommer selvsagt ikke bare med nyttige funksjoner. Som en «gimmic»-funksjon har Sologic nemlig utstyrt trærne sine med en skjerm som lar brukerne prate med etre-brukere andre steder i verden.

Sologic er ikke alene om å satse på solceller:
Apple-patenter hinter om miljøvennlige MacBooker »

(Kilde: Digital Trends)

Les også
– Ny iPad kommer neste uke
Les også
Nå vil ARM koble alt på Internett
Les også
Neste år skal selv din bærbare PC lades trådløst
Les også
Snart kan du få super-WiFi på mobilen
annonse

Les også