Tek.no

Nyhet

Nå kommer et helt kobbel med nye spillskjermkort

Splitter ny serie fra AMD er like rundt hjørnet.

Sapphire, PowerColor, VTX3D
28 Aug 2014 16:30
annonse

Det begynner å bli en stund siden sist vi fikk et nytt spillskjermkort fra AMD, men i dag får AMD-tilhengere verden over endelig noe nytt å glede seg til. Nå er nemlig et helt nytt spillkort ved navn AMD Radeon R9 285 på vei til markedet – og det kommer i mange forskjellige utforminger.

Både Sapphire, en av AMDs eldste og nærmeste partnere innen skjermkort, og selskaper som VTX3D og PowerColor – som blant annet har for vane å lage helt hysterisk overdrevne varianter av AMD sine beste kort – er også med på lasset.

Vil kapre prisbevisste spillere

PowerColor TurboDuo Radeon R9 285 OC.Foto: PowerColor

Modellene som har blitt kjent til nå har til felles at de alle stiller med spesifikasjoner som er egnet for å drive alle slags moderne spill med høy oppløsning, og i grei kvalitet.

annonse

Med 2048 MB GDDR5-minne på en 256-bits minnebus, og en ny grafikkprosessor med respektable 1792 streamprosessorer kjørende på 918 MHz, ser den ut til å legge seg et sted mellom AMD Radeon R9 280X og Nvidia GeForce GTX 760. Det tyder på at prisen bør havne et sted godt under 2000 kroner, samtidig som den bør gi mer enn nok futt til å drive det aller meste av spill i dag.

Samtidig får alle utgavene av nye Radeon R9 285 støtte for DirectX 12, AMDs egen Mantle-satsning, så vel som knallgod lyd rett fra skjermkortet med TrueAudio. EyeFinity-støtte for å bruke flere skjermer samtidig, så vel som CrossFire-støtte for å kjøre flere skjermkort i spann, er selvfølgelig også på plass.

Fabrikkoverklokket fra første stund

VTX3D Radeon R9 285 X-Edition.Foto: VTX3D

Blant nykommerne er det flere som er overklokket fra fabrikken, allerede fra lansering av. Først ut kan vi nevne VTX3Ds modell – selskapet er ikke veldig stort i Norge, og vi vet faktisk ikke om deres nye Radeon R9 285 X-Edition kommer hit til lands. Likevel, med en kjerne overklokket til 945 MHz, et par kraftige vifter og en diger kjøleblokk bør det nevnes.

annonse

PowerColors nye variant har på sin side fått en skikkelig munnfull av et navn, og kalles PowerColor TurboDuo Radeon R9 285 OC. Dette er også overklokket til 945 MHz fra fabrikk, og kommer dessuten utstyrt med mer solide VRM-er og andre komponenter, for å sikre god strømstyring for alle som har lyst til å overklokke selv.

Kraftig, smått, og helt ordinært

Sapphire Radeon R9 285 OC.Foto: Sapphire

Det er likevel Sapphire som slår hardest på stortromma i dag. De slipper hele fire forskjellige varianter; hvorav to kommer i «vanlig» størrelse, mens de to andre er krympet ned for å passe i de aller mest kompakte maskinene.

Den enkleste av disse, Sapphire Radeon R9 285 Dual-X, kommer med AMDs standard spesifikasjoner, og skiller seg fra referansedesignen bare ved den store Dual-X-kjøleren.

Sapphire Radeon R9 285 ITX Compact.Foto: Sapphire

Den betydelig heftigere Sapphire Radeon R9 285 OC Dual-X er utvendig identisk, men innvendig er kjernen overklokket til hele 965 MHz. I motsetning til de øvrige overklokkede kortene er også farten på minnet skrudd opp, fra effektive 5500 MHz til 5600 MHz.

Samtidig har selskapet to minimodeller på lur. Sapphire Radeon R9 285 ITX Compact har samme spesifikasjoner som standardversjonen, men en lengde på bare 171 millimeter. Dette kortet kommer også i en overklokket variant, Sapphire Radeon R9 285 ITX Compact OC; men nøyaktige spesifikasjoner på dette ser Sapphire ut til å ha glemt å putte i sin pressemelding.

For øyeblikket er det ingen av disse modellene som er på lager i norske nettbutikker, og hva prisen kan bli her til lands er også ukjent. Datoen skal imidlertid være satt til 2. september i år – så detaljene er nok ikke langt unna.

Hvis du klikker på navnet til skjermkortet du er interessert i, kommer du til deres Prisguide-oppføring – og da kan du kjapt sette opp prisvarsling, så sier vi fra når norske butikker har fått dem i prislistene sine.

Få også med deg vår bildespesial fra årets Computex-messe:
Sjekk det ville skjermkortet vi fant på standen til AMD »

(Kilde: Pressemeldinger)

Les også
Samsung skal gi deg fem ganger raskere Wi-Fi
Les også
AMD A10-7800
Les også
Sjekk det ville skjermkortet vi fant hos AMD
Les også
Nå får Radeon-kortene endelig normal pris
Les også
Sapphire slipper et monster av et AMD-kort
Les også
Asus Radeon R9 290 DirectCU II OC
annonse

Les også