Sony vil lage ny smartklokke med e-papir

Fokuserer på utseende fremfor teknologi.

Sony ser seg om etter nye måter å lage smartklokker på. En mulighet skal ifølge selskapet være å ta i bruk e-papir for å gjøre det enklere å fokusere på utseendet til en ny smartklokke, melder Bloomberg.

Altså vil japanerne prøve seg på en klokke som bruker mye den samme teknologien som du finner i blant annet i lesebrettet Kindle, altså en skjermtype som ikke bruker bakbelysning for å gi deg bilde.

Beveger seg bort fra konkurrentene

Mens en del av Sonys konkurrenter nå kniver om hvem som kan fylle sin smartklokker med mest mulig teknologi, velger japanerne en annen vei å gå ved å ta i bruk e-papir-teknologi.

En av fordelene, slik det kommer frem av rapporten til Bloomberg, vil være større frihet til å utforme utseende på en ny klokke dersom den lages av e-papir. Klokken skal utvikles av en helt ny avdeling som har blitt dannet under selskapets nye direktør Kaz Hirai, hvor målet er å lage produkter som kan gjenta forgående suksesser som for eksempel Walkman og PlayStation.

Gir alle mulighet til å bli hørt

Sony virker å tenke i nye baner på en rekke felter. Et tiltak som ble startet tidligere i år var det selskapet kalte Seed Acceleration Program, der alle ansatte kunne legge frem ideer de måtte sitte inne med.

Etter å ha avsluttet første runde med mulighet for å sende inn forlag, satt selskapet igjen med 187 søknader. Disse ble videre evaluert og av de 187 forslagene gikk 80 av dem videre til neste steg. Hvor mange av disse ideene som omsider ender opp i butikkhyllene sies det ingenting om.

Sony har gjennom tiden laget mange gode produkter, men:
Her er noen av produktene de måtte sende i graven (Ekstra) »
(Kilde: Bloomberg)

Les også
– Apples smartklokke kommer 9. september
Les også
Pebble er en suksess
Les også
Tror smartklokker tar av med Apple
annonse