Tek.no

Nyhet

Se, en svevende høyttaler

Skal gi bedre lyd enn konkurrentene.

CrazyBaby
4 Des 2014 16:40

Trådløse Bluetooth-høyttalere kommer i bøtter og spann, og kvaliteten varierer sterkt. Det skal naturligvis også en del til for å skille seg ut i et nokså mettet marked. Nå melder imidlertid Cnet om en høyttaler som gjør nettopp det, samtidig som den også skal gi lyd av toppkvalitet.

Og begge deler skyldes at høyttaleren svever.

Smart lydtriks

La gå. Det finnes allerede svevende høyttalere, men det er fortsatt ikke en særlig utbredt greie. Det burde det kanskje bli, ettersom det kan gi merkbart bedre lyd i omgivelsene. Det mener iallefall det kinesiske selskapet CrazyBaby, som står bak en ny, svevende høyttaler kalt Mars. Tingesten ligger for tiden ute på Indiegogo, og har i skrivende stund samlet inn godt over målet på 100 000 dollar.

Da blir dette altså en realitet, og mange ville nok finne på å kjøpe Mars rett og slett fordi den ser tøff ut. Men det er som nevnt mer enn det som burde lokke audiofile til å ta frem lommeboken.

Det er et kjent fenomen at du får fyldigere bass om du legger basselementet på en flate, og at lyder i høyere segmenter mister kraft om de ledes ned i gjenstander. Mars-høyttaleren utnytter dette, og lar bunndelen ta seg av bassen, mens den svevende disken over tar seg av de høyere lydene. Dessuten gjør diskens utforming at lyden sprer seg likt til alle deler av rommet, noe som kan være en fordel hvis du bare vil ha én høyttaler.

Du kan også ta av disken og bruke den separat, og den er i tillegg vanntett og magnetisk. Det betyr at du kan ta den med i bilen og feste den til noe metall, ta den med på stranda eller feste den til sykkelen.

Doblet utsalgspris

Mars koster for tiden 149 dollar dersom du støtter prosjektet som en såkalt «early bird». I norske kroner tilsvarer det i overkant av 1 000 kroner, og i tillegg kommer moms og frakt. Det er kanskje en god slump penger, men så får du også den tøffeste høyttaleren i gata.

Hvis du venter, kan det imidlertid hende at du må ut med hele 250 dollar, eller betydelig høyere 1 750 kroner, som er utsalgsprisen. Det er nesten dobbelt så mye som early bird-utgaven.

Svevende ting er ganske fascinerende.
Så hvorfor ikke kjøpe en svevende lampe også? »

(Kilde: Cnet)

annonse