Til hovedinnhold

Kan ikke leve uten PVR

Stadig flere velger å styre egen TV-hverdag med PVR - en digitalmottaker med harddisk som kan ta opp, ta pause og spole i sendingene. Satellitt-, bredbånd og kabel-TV-selskapene tilbyr allerede PVR. Denne uken kom den første PVR-en for det digitale, norske bakkenettet.
Hva er viktigst?
I en undersøkelse fra britiske NDS Group sier 70 prosent av de spurte at de ikke kan leve uten PVR. Bare mobiltelefon og vaskemaskin er viktigere for livskvaliteten. NDS har nemlig spurt 1012 PVR-brukere på 18-70 år i USA, Storbritannia, Italia og Australia om hvordan de rangerer PVR-en når de sammenlikner den med populære husholdningsapparater som vaskemaskin, mikrobølgeovn, hårføner, kaffemaskin, oppvaskmaskin, kantklipper (for plenen) og blender.
Hårføneren viktigere i Italia
PVR-brukere i alle de fire landene var enige om at vaskemaskin var viktigst, tett fulgt av mikrobølgeovn. På tredjeplass kom PVR, bortsett fra i Italia. Italienerne som er nøye med sin personlige hygiene, rangerte nemlig hårføneren foran PVR. Prøv bare ikke å ta hårføneren fra en italiener!
Viktigere enn iPod og PS3
Når NDS ba PVR-brukerne om å rangere videoopptakeren i forhold til forbrukerelektronikk som mobiltelefon, radio, fasttelefon, hjemmekinosystem, spillkonsoll og iPod, plasserte de mobilen først og PVR-en på andreplass.
Mindre bråk hjemme
NDS spurte også om PVR-en hadde forbedret forholdet til samboer eller familie. 82 -76 prosent av amerikanerne, australierne og italienerne samtykket i dette, mens bare 62-64 engelskmennene syntes at de hadde fått det bedre hjemme etter at familiemedlemmene selv kunne bestemme når de skulle se TV.


Ta PVR-en, men prøv bare ikke å ta hørføneren fra en italiener! Men med både PVR og føner er familielykken sikret. 
Krypteringsselskapet NDS
NDS gjennomførte undersøkelsen fordi de ville vise hvor viktige de personlige videoopptakerne er i ferd med å bli. Det er NDS som leverer krypteringsteknologien til Canal Digital, Get og Viasat i Norge.
Uunnværlig for norske PVR-brukere
I april i år gjennomførte Get en PVR-undersøkelse blant 500 av sine kunder. Der svarte 90 prosent av PVR-brukerne at de ikke kunne klare seg uten.
Populær programguide
I følge Get-undersøkelsen er de ivrigste PVR-brukerne 15-29 år. 91 prosent bruker den elektroniske programguiden ukentlig eller daglig, og over 80 prosent benytter seg like ofte av opptaks-, spole- og pausefunksjonene.
For mange nordmenn er et liv uten PVR en skjebne verre enn døden.

Mer om
annonse