Til hovedinnhold

Franskmenn nærmer seg Netcom

For en liten stund tilbake ble det kjent at den franske telegiganten France Telecom ville kjøpe opp det nordiske selskapet Teliasonera, som blant annet eier både Netcom og Chess her i Norge.
Dette fikk også mange til å kreve at Telenor kom på banen som en potensiell oppkjøper. Nå ser det imidlertid ut til at det er det franske selskapet som vil gå av med en eventuell seier.

Innledende samtaler
For ifølge Financial Times er France Telecom nå i innledende samtaler om et eventuelt oppkjøp. Franskmennene har allerede lagt inn et bud på Teliasonera, som har blitt avslått.
France Telecom hevder de ikke har det helt store spillerommet i forhold til å øke budet sitt, noe som kan by på problemer. Flere analytikere hevder nemlig det opprinnelige budet, på 55 svenske kroner per aksje, må høynes med opptil 15 kroner per aksje.
Uansett er det samtaler mellom partene. En talsmann for det franske selskapet kunne under en investorkonferanse nylig fortelle at de to partene var i kontakt for å diskutere forutsetningene for formelle forhandlinger.

Telenor ikke interessert
Samtidig ser det ut til at en eventuell interesse fra Telenor har kjølnet betraktelig. For denne uken gikk nemlig finansdirektør Trond Westlie i Telenor ut og handlet aksjer i eget selskapet, skriver E24.
Dette hadde i praksis vært umulig dersom han satt på informasjon om at Telenor ville legge inn bud på den nordiske rivalen. Derfor tolker de aller fleste dette som et tegn på at Telenor har slått fra seg et eventuelt oppkjøp.

Mer om
annonse