Tek.no

Nyhet

Powercolor vannkjøler ekstremkort

9 Mai 2011 11:15

Powercolor er på banen med det de omtaler som verdens første vannbaserte kjøleløsning for AMDs Radeon HD 6990. Produktnavnet er intet mindre enn PowerColor Liquid Cooling Solution (LCS) HD 6990 4 GB GDDR5. Skjermkortet har kommet til gjennom et samarbeid med EKwaterblocks, der sistnevnte har levert kjøleløsningen.

Vannblokken er av det store slaget, så tilnærmet hele forsiden av kortet er dekket. Ifølge Powercolor snakker man da om en reduksjon på rundt 30 prosent når det gjelder kjernetemperatur. Det følger med koblinger for både 3/8" og 1/2", alt etter hvilke dimensjoner du har på vannkjølingssettet ditt.

Rent spesifikasjonsmessig ligger kortet på en kjernefrekvens på 830 MHz, eller 880 MHz om du bruker BIOS nummer to på kortet. Minnefrekvensen er på 1250 MHz. Dermed blir det opp til den enkelte om kortet skal overklokkes og eventuelt med hvor mye.

Prismessig kommer naturlig nok dette kortet ikke så heldig ut. Snaue 6000 kroner koster det her til lands, men da må du huske på at slike blokker som er brukt gjerne koster rundt 1000 kroner i løsvekt.

(Kilde: Powercolor)

Les også
Rimelig backupløsning for bedrifter
Les også
PoV er klar med verstingskjermkort
Les også
H70 får en lillebror
Les også
Asetek med nye kjølere
Les også
MSI satser på vann
annonse

Les også