Til hovedinnhold

Slik skal HTC lykkes i bedriftene

Vil gjøre det tryggere å la deg bruke din egen mobil på jobb.

HTC ønsker nå å styrke sin posisjon i bedriftsmarkedet. En ny satsning, kalt HTCpro, skal overbevise bedriftene om at HTCs Android-baserte smartmobiler har funksjoner som gjør dem til trygge valg for bedrifter som vil la ansatte bruke sine egne mobiltelefoner på jobb.

Peter Frølund i HTC.

Trenden med at ansatte bruker sine egne mobiltelefoner på jobb kalles gjerne "Bring Your Own Device" (BYOD). Mange vil gjerne ha tilgang til blant annet jobbens e-post på sin egen avanserte smarttelefon, i stedet for å ta til takke med den mobiltelefonen jobben finner det for godt å tilby. Dette er imidlertid ikke helt uproblematisk, og tidligere har blant annet Telenor advart mot ukritisk bruk av private mobiler i jobbsammenheng.

HTCpro skal ifølge en pressemelding integrere blant annet sikkerhetsfunksjoner og administrasjon av enheter i HTC Sense 4-brukergrensesnittet, og på den måten hjelpe bedriftenes IT-avdelinger med å ta i bruk mobiltelefonene på arbeidsplassen på en sikker måte.

Bedre sikkerhetsfunksjoner

I forbindelse med lanseringen av HTCpro har mobilprodusenten også tatt frem et "white paper" som omhandler mobil sikkerhet, og hvordan ansattes mobiltelefoner skal kunne brukes trygt i bediften.

– Grensen mellom den private mobilenheten og det man tradisjonelt oppfatter som bedriftens enhet viskes ut og har gjort det vanskeligere å administrere enhetene i bedriftene, sier Peter Frølund, Nordisk direktør for HTC.

De nyeste HTC-telefonene skal ha forbedrede sikkerhetsfunksjoner, som blant annet mulighet til å kryptere lagringsplassen med AES-kryptering, samt innebygget støtte for VPN-løsninger fra Cisco. IT-avdelingen skal kunne administrere oppsettet av enhetene sentralt ved hjelp av standard løsninger for enhetsadministrasjon – såkalte Mobile Device Management-løsninger (MDM).

Det er også bedre støtte for Microsoft Exchange sikkerhetspolicyer, som blant annet gir bedriften mulighet til å sperre bruken av enkelte funksjoner på telefonen – for eksempel SMS, deling av internettforbindelse, bruk av SD-kort eller bruk av Bluetooth. Informasjon på mobilen kan fjernslettes hvis mobilen skulle bli borte.

Les også: Du kunne brukt jobbmobilen mer fornuftig

(Kilde: Pressemelding)

annonse