Tek.no

Nyhet

Gratis trygghets-app fra Bipper

Forteller dine pårørende hvor du er om noe går galt.

16 Juni 2011 14:41

Selskapet Bipper tilbyr allerede en sikkerhetsløsning for barn. Nå utvider selskapet virksomheten med det de kaller en trygghetsalarm for kvinner. bSafe er navnet på tjenesten, og den er tilgjengelig for iPhone og Android-baserte telefoner.

Selskapets sikkerhetsløsning for barn har allerede vært i salg en stund, og inneholder funksjonalitet som gjør at telefonen kan varsle familie og pårørende dersom noe uforutsett skjer.

- Da jeg fikk høre at flere av mødrene til Bipper-barna lånte barnas mobiler når de skulle på byen med venninner eller ut for å jogge om kvelden, ble det tydelig at tiden virkelig var inne for å lage en egen jentealarm, forteller Bipper-gründer Silje Vallestad i en pressemelding.

Sender din posisjon til kontaktene dine

I appen kan du forhåndsdefinere en liste over personer som skal motta en tekstmelding i tilfelle noe skjer. I tekstmeldingen som sendes ut står det at du er i trøbbel, og den inkluderer en lenke til et kart som viser hvor du er - posisjonen hentes nemlig ved hjelp av GPS-en i telefonen.

Så fort alarmen går av ringes også den første av kontaktene du har oppgitt.

Dersom du ser en skummel person som nærmer seg raskt, kan du aktivere en "Fake Call" som gjør at telefonen ringer. Dette skal virke avskrekkende på eventuelle overfallsmenn.

Les mer om tjenesten på Bippers nettsider.

Les mer om Bipper

(Kilde: pressemelding)

Les også
Hevder mobilgigant stjal Bipper-idé
Les også
SugarSync støtter nå mobile enheter
Les også
Telenor vil kompensere for pinsekaos
annonse

Les også