Nyhet

Sjekk de nye Android-appene

Her er nykommerne i Google Play.

Det dukker stadig opp nye apper i Google Play (tidligere kalt Android Market), men det er ikke alltid like lett å oppdage nykommerne.

Her har vi samlet noen av de viktigste nykommerne i Google Play i mars og april, og vurdert om noen av dem får plass på listen over de essensielle Android-appene.

Cordy Sky

Cordy Sky

Mobilspillet Cordy har hatt en viss suksess på Android-plattformen, og nå har etterfølgeren Cordy Sky blitt lansert. Hensikten er å hoppe høyest mulig med karakteren Cordy og samle poeng og "powerups". Liker du Doodle Jump er trolig Cordy Sky noe for deg.

Spillet er gratis, men utgiver gjør oppmerksom på at det er mulig å bruke ekte penger til å kjøpe "powerups" og effekter i selve spillet dersom dette ikke deaktiveres på telefonen.

Last ned Cordy Sky gratis

Ice Age Village

Ice Age Village

Dette ligner spill som beryktede Smurfs Village, der du skal bygge din egen lille by med skapninger som forbindes med filmsuksessen Istid. Du trenger ikke bruke ekte penger på å bygge ut landsbyen din, men det skal heller ikke så veldig mye til før du gjør det ved en feiltagelse - eller at barn kjøper uten å forstå konsekvensene.

I spillet får du også muligheten til å prøve deg på korte oppdrag og minispill med sabeltannekornet Skrat.

Last ned Ice Age Village gratis

TED

TED

Appen TED gir deg taler og foredrag i podcast-format på mobilen. Her er det snakk om mange forskjellige emner - noen serveres som lydfiler, andre som video. Sony står bak mye av innholdet, noe som fungerer godt som kvalitetssikring. Fra før finnes uoffisielle TED-apper, men nå er altså den offisielle på plass.

Du kan lære en ting eller to av TEDs talere, så denne får også plass på listen over de essensielle appene.

Last ned gratisappen TED i Google Play

FM 2012

Football Manager Handheld 2012 (FM 2012)

Har du spilt Championship Manager eller Football Manager på PC i løpet av 2000-tallet vil mobilspillet FM 2012 virke kjent. Her skal du lede laget ditt til suksess i liga og cup, plukke en 11-er, kjøpe og selge spillere, svare på forespørsler fra media og alt annet en manager har i arbeidsbeskrivelsen sin. I FM 2012 simuleres kampene basert på dine valg, så du kan ikke selv styre spillerne under kamp.

FM 2012 har nylig dukket opp i Google Play, etter å debutert i Apple App Store noen måneder før. Prisen på FM 2012 er imidlertid hele 70 kroner, noe som skremmer vekk alle andre enn FM-fansen.

Kjøp FM 2012 i Google Play for 70 kroner

Temple Run

Temple Run

Dette spillet har blitt veldig populært blant iPhone-brukere, og nå får også de som bruker en Android-mobil prøvde det. Temple Run går ut på å rømme fra et tempel der du har stjålet en forhekset gjenstand. Løp, sving, hopp og skli deg unna de onde djevel-apene som følger deg.

Temple Run må prøves, og det får også plass blant de essensielle Android-appene.

Last ned Temple Run gratis

Zite

Zite

Zite fungerer litt på samme måte som Pulse, bare ikke like bra. Tanken er å samle alle de nyhetskildene du bruker daglig i én og samme app. Det vil si både nettaviser, RSS-feeder fra Google Reader, Twitter og så videre.

Vi foretrekker Pulse, men Zite ser ut til å være et ganske godt alternativ.

Prøv Zite gratis i Google Play

Fancy

Fancy

Den nye designappen Fancy lever helt klart opp til navnet. Her blir du servert bilder av en rekke forskjellige designer, og hvis det er noe du liker, trykker dy "fancy".

Appen er nok glimrende for de som er over gjennomsnittlig interessert i mote og design, men essensiell for folk flest er den ikke.

Last ned Fancy gratis

Øvrige nye: Frisbee Forever (spill), NET-A-PORTER (mote for kvinner), Foodspotting (mat og restauranter), Angry Birds Space (spill - essensiell), DrawSomething (spill - essensiell), The Moron Test 2.

Se også: Oppdatert oversikt over de essensielle Android-appene

annonse