Nyhet

Slik blir Sonos' Bluetooth-høyttaler: Flere detaljer og bilder lekket

Sonos' nye Bluetooth-høyttaler er fortsatt ikke offisiell, men nå har det allerede dukket opp så mange lekkede bilder at det levner liten tvil om hva som kommer.

Selskapet skal holde en offisiell lansering den 26. august, og der vil de med all sannsynlighet vise frem sin første høyttaler med støtte for både WiFi og Bluetooth.

Hulrommet på baksiden kan fungere som et bærehåndtak.

Denne helgen dukket det opp enda flere bilder av den kommende høyttaleren, som trolig vil hete Sonos Move, ifølge nettstedet Winfuture.

Docking-stasjon

Bildene som ble lekket i helgen viser oss tydelig hvordan den nye høyttaleren skal fungere – både som en stasjonær høyttaler du kan ha inne, og som en bærbar høyttaler du kan ta med deg.

For å bytte mellom de to modusene er det en knapp på baksiden, som tydelig viser enten WiFi eller Bluetooth. Velger du Bluetooth vil den skru av all form for kommunikasjon med andre Sonos-høyttalere i hjemmet ditt. Da vil den fungere som en helt vanlig Bluetooth-høyttaler du kobler til via Bluetooth-menyen på mobilen eller nettbrettet ditt.

Høyttaleren har støtte for USB-C-lading når den er ute av dockingstasjonen. Når den er satt i stasjonær modus vil den imidlertid lades via dockingstasjonen. Basert på designet ser det ut til å være relativt enkelt å bare løfte den rett av «krybben», slik at du ikke trenger å fikle med noen ekstra kabler.

Det er ennå ikke sikkert om det vil være mulig å bruke den som en Wifi-høyttaler når den er ute av docking-stasjonen.

Automatisk lydjustering

Her ser man tydelig knappen for å bytte mellom WiFi og Bluetooth.

En annen spennende ny funksjon Sonos Move skal få er automatisk lydjustering.

I dag har Sonos-høyttalerne en funksjon kalt «TruePlay», som lar høyttaleren tilpasse lydinnstillingene for å tilpasse seg rommet den er satt i. For å aktivere TruePlay krever den imidlertid en iOS-enhet, og du må gå rundt i rommet og vifte med enten en mobil eller et nettbrett i noen minutter for at høyttaleren skal forstå hvor den befinner seg.

I den kommende høyttaleren skal dette kunne gjøres automatisk. Det ville gjort oppsettet betydelig enklere og raskere, og også åpnet opp for funksjonen for alle som ikke har en iOS-enhet i nærheten. Det kan være ekstra nyttig med tanke på at du flytter mye rundt på en bluetooth-høyttaler også.

Apple har for øvrig hatt en tilsvarende funksjon helt siden lanseringen av HomePod, som også justerte lyden automatisk.

Andre smådetaljer inkluderer taleassistentene Alexa og Google Assistant, men bare hvis du er tilkoblet Wifi. Airplay 2 vil også være støttet.

Når kommer den?

Det er fortsatt detaljer som ikke er kjent om Sonos Move. Batteritiden har det fortsatt ikke blitt sagt noe om, og heller ikke om den er vann- eller støvsikker. Det er også ingen håndfast informasjon om hvordan Sonos Move kan kommunisere med andre Sonos-høyttalere, for eksempel om den kan brukes som bakhøyttalere med en av Sonos' lydplanker, eller om de kan pares for å gi stereolyd.

Kanskje viktigst av alt: Utsalgspris vet vi ingenting om. Heller ikke lanseringsdato. Alt dette finner vi trolig ut av den 26. august, da Sonos faktisk avslører høyttaleren offisielt.

Les også
Sonos Move er smart og kan tas med ut av huset
annonse