Tek.no

Nyhet

Pianolakk-versjonen av iPhone 7 kan bli vanskelig å få tak i

Den spesielle overflaten skal være vrien å lage.

Apple
Eigil Knudsen
27 Sept 2016 11:44

Et av fargealternativene som Apples nye flaggskip kommer i er en blank pianolakk-variant, eller «gagatsvart» som Apple selv kaller fargen. Nå melder nettstedet MacRumors at mange muligens må belage seg på å stille seg i kø for å få fatt i den lekre iPhone 7-versjonen.

En analytiker hos selskapet KGI Securities, Ming Chi Kuo, har nemlig uttalt at Apple sliter med produksjonen av gagatsvart-utgaven av iPhone 7, noe som kan resultere i mangel.

Mange må behandles på nytt

Ifølge Ming Chi Kuo er det så mange som 30-40 prosent av de gagatsvarte iPhone 7-telefonene som ikke innfrir Apples kvalitetsstandard etter produksjon, noe som fører til at disse eksemplarene må gjennomgå forbedringer før de kan slippes på markedet.

iPhone 7 i «Jet Black», slik den fremstod da vi tok en titt på telefonen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er uvisst i hvilken grad problemet vil påvirke modellens tilgjengelighet og leveringstid for forbrukere flest.

Da iPhone 7 ble tilgjengelig for salg i Norge før helgen rapporterte vi at det var fullstendig utsolgt for Plus-modellen, samt alle modeller i gagatsvart.

Det har allerede kommet frem at det ligger en ganske komplisert produksjonsprosess bak den blanke pianolakkoverflaten, noe som gjør overflaten ganske ømfintlig for små riper. Apple skriver selv følgende om produksjonsprosessen på sin produktside for iPhone 7:

«Den gagatsvarte utførelsen på iPhone 7 oppnås gjennom en omhyggelig, nitrinns anodiserings- og poleringsprosess. Overflaten er like hard som på andre anodiserte Apple-produkter. Likevel er det mulig at det kan oppstå mikroskopiske riper i den høye glansen etter en tids bruk. Hvis du vil unngå det, foreslår vi at du bruker et av de mange beskyttelsesdekslene som finnes for iPhone.»

Apple gjør det fremdeles bra på smartklokke-fronten: Apple Watch har klart størst markedsandel selv om den har krympet kraftig »

(Via Ubergizmo)

Les også
Samsung skal trolig også lansere en «pianolakk»-versjon av toppmodellen sin
Les også
To år gamle iPhone 6 har en feil som fører til at skjermen slutter å fungere
Les også
Apple iPhone 7 Plus: Nesten ingen andre mobiler kan måle seg med iPhone 7 Plus
Les også
– Pianolakk-versjonen av iPhone 7 får lett små riper
annonse

Les også