Til hovedinnhold

Nyskapende fullformatbrikke for video

Canon utvikler svært følsom bildebrikke.

Montasje: Canon/iStock

Canon utvikler for tiden en CMOS-bildebrikke med fullformat som vil bli å finne i deres kommende videokameraer. Den skal kunne gi detaljerte bilder med lite støy under svært vanskelige lysforhold.

Det som gjør dette ganske så unikt er hvor stor overflate hver enkelt piksel får boltre seg på. Siden videokameraene denne brikken er tiltenkt ikke skal ta opp i mer enn FullHD vil hver piksel være 19 mikrometer stor - eller 0,019 millimeter om du vil. Det høres kanskje ikke særlig stort ut, men til sammenligning er dette mer enn 7,5 ganger så stort som pikslene i Canons 1D X.

Den lave pikseltettheten vil begrense mengden støy, og gir mulighet for å ta bilder i situasjoner med svært lite lys. Bildebrikken skal visstnok være kapabel til å ta gode bilder med så lite lys som 0,03 lux, noe som tilsvarer det samme nivået som det en halvmåne gir.

Det er imidlertid usikkert om denne teknologien vil komme til videokameraer for forbrukermarkedet. Canon melder at den nye bildebrikken muligens vil brukes i vitenskapelige og medisinske sammenhenger, samt som et verktøy i sikkerhetssystemer. En prototype vil bli vist fram på den japanske messen Security Show som er i full gang og varer frem til fredag, 8. mars.

Les også: Canon lover at 70D kommer

Kilde: Pressemelding

annonse