Til hovedinnhold

Mulig å bytte operatør på dagen

Bransjen og Post- og teletilsynet enige om nye porteringsregler.

Teleselskapene har oppdatert bransjenormen om rutiner for nummerportabilitet. Endringene innebærer at porteringstiden forkortes fra 1. mars 2013, og at kunder som vil bytte operatør nå kan gjøre det i løpet av 16 timer – i stedet for sju dager som er normen i dag. Det skriver Post- og teletilsynet i en pressemelding.

Post- og teletilsynet skriver at reglene for portering har vært en vesentlig bidragsyter til konkurransen i telefonimarkedene. Bare i juli i år ble 55 800 mobilnumre flyttet fra en operatør til en annen, og antallet mobilporteringer har økt jevnt og trutt siden ordningen ble innført i 2001.

Innen utgangen av 2012 vil det ha blitt portert totalt seks millioner mobilnummere, ifølge Post- og teletilsynet.

Historisk effektivisering

Direktør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet er tilfreds med at bransjen og tilsynet nå har klart å komme frem til nye rutiner.

– Dette er faktisk en historisk effektivisering for kundene, og jeg er glad for at bransjen allerede nå viser handlingsvilje til å komme fremtidige krav i møte, sier Olsen.

Og snart kan det gå enda raskere å bytte operatør. Målet er at operatøren kun skal ha åtte timer tilgjengelig, inkludert to timer responstid, før porteringen skal være gjennomført.

Les også: – Fastpris erstatter minuttpris

annonse