Tek.no

Nyhet

Mulig å bytte operatør på dagen

Bransjen og Post- og teletilsynet enige om nye porteringsregler.

Post- og teletilsynet
Kurt Lekanger
7 Sept 2012 06:00

Teleselskapene har oppdatert bransjenormen om rutiner for nummerportabilitet. Endringene innebærer at porteringstiden forkortes fra 1. mars 2013, og at kunder som vil bytte operatør nå kan gjøre det i løpet av 16 timer – i stedet for sju dager som er normen i dag. Det skriver Post- og teletilsynet i en pressemelding.

Post- og teletilsynet skriver at reglene for portering har vært en vesentlig bidragsyter til konkurransen i telefonimarkedene. Bare i juli i år ble 55 800 mobilnumre flyttet fra en operatør til en annen, og antallet mobilporteringer har økt jevnt og trutt siden ordningen ble innført i 2001.

Innen utgangen av 2012 vil det ha blitt portert totalt seks millioner mobilnummere, ifølge Post- og teletilsynet.

Historisk effektivisering

Direktør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet er tilfreds med at bransjen og tilsynet nå har klart å komme frem til nye rutiner.

– Dette er faktisk en historisk effektivisering for kundene, og jeg er glad for at bransjen allerede nå viser handlingsvilje til å komme fremtidige krav i møte, sier Olsen.

Og snart kan det gå enda raskere å bytte operatør. Målet er at operatøren kun skal ha åtte timer tilgjengelig, inkludert to timer responstid, før porteringen skal være gjennomført.

Les også: – Fastpris erstatter minuttpris

annonse