Til hovedinnhold

Denne boksen gjør TV-en så god som ny

Samsung lanserer oppgraderingsløsning for fjorårets smart-TV-er.

Samsung

Som ventet har Samsung en rekke kort i ermet i forbindelse med CES 2013. På fjorårets messe annonserte de Evolution Kit, og ved årets show kjører de på for fullt.

Kort fortalt er Evolution Kit en dings du plugger inn på baksiden av smart-TV-en fra Samsung. Denne lar deg dermed forbedre både maskinvare og programvare for å holde tritt med de nyeste TV-modellene.

Hensikten er med andre ord å «framtidssikre» TV-opplevelsen din, uten at du må kjøpe deg en ny modell hvert bidige år for å henge med på utviklingen. Evolution Kit lar deg oppdatere smart-TV-en fram til 2016, og virker på Samsung-fjernsyn fra og med 2012.

– Ny smart-TV-æra

Evolution Kit bidrar med litt turbo til det eldre TV-apparatets CPU, minne og GPU, slik at ytelsen blir forbedret. Dette inkluderer for eksempel raskere Internett-surfing og bedre funksjonalitet ved fleroppgavekjøring, samt forbedret stemme- og gestkontroll – alt på nivå med Samsungs ferskeste TV-modeller.

I en pressemelding forteller Samsung-visepresident Sunny Lee at Evolution Kit er begynnelsen på «en ny smart-TV-æra», som passer overens med de raske endringene i IT-verdenen.

– Forbrukere kan nyte de siste nyvinngene og tjenestene hvert år uten å måtte kjøpe en helt ny TV, sier han.

Dette virker vel og bra for forbrukerne, men om det er bærekraftig for et selskap som Samsung i lengden, gjenstår å se.

Mer i vente

Samsung har angivelig mange godsaker i vente på dette årets CES i Las Vegas. Blant de største nyhetene vi vet om på forhånd er en smart-TV med «en enestående ny form», nytt utseende for plattformen Smart Hub, pluss en 85 tommer stor 4K-TV.

CES-messen i Las Vegas foregår mellom 8. og 11. januar.

(Kilde: Samsung)

annonse