Til hovedinnhold

Samsung med råtass i iphoneklassen

Telefonen er unektelig lekker med metallramme og stor skjerm. Operativsystemet er Windows Mobile 6.1, det samme som i HTC Diamond – en modell som har flere fellestrekk med Samsung Omnia.
Samsung har tatt med seg museknappen fra i780, i tillegg til at den har egne knapper for start og stopp på anrop. Menyene kan vises enten som ikoner i rutenett, eller i form av et egendefinert skrivebord med snarveier. En sideknapp lar deg veksle raskt mellom de to alternativene.
Telefonen skal også automatisk skifte mellom bredde og høydeformat. Om telefonen støtter strøk sier Samsung ikke noe om.
Minne for medier
Omnia leveres med 16GB internminne, som ifølge Samsung holder til 12 DVD-filmer eller 4000 mp3-låter. Ellers støtter telefonen en rekke filmformat, som DivX, Xvid, H.263, H.264, WMV og MP4.
I tillegg kan du bruke microSD (TransFlash) minnekort på opp til 16GB.
Skjermen måler 3,2 tommer, og er med det en anelse mindre enn skjermen på Iphone. Oppløsningen er på 240x400 punkter, og fargedybden på 64.000 farger. Det finnes skjermer med langt høyere oppløsning og fargedybde enn dette, uten at du nødvendigvis vil merke så mye til dette i praksis.

Teknologipakke

Det meste av teknologi er på plass – fra WLAN til støtte for de superraske 3G-nettene med 7,2Mbit/s. Videre har den 5 megapiksler kamera, nettleser fra Opera og utgang for tilkobling til TV. Når vi så kan legge til GPS og FM-radio på spesifikasjonssiden, så er det knapt noe som mangler.

Størrelsen er på 112x56,9x12,5 millimeter. Til sammenligning måler Iphone 115x61x11,6 millimeter, mens den nye HTC Diamond er litt mindre, med målene 102x51x11,5 millimeter.

Samsung opplyser ikke noe om hva telefonen vil koste. Den skal etter planen komme i butikkene i løpet av oktober.

Mer om
annonse