Til hovedinnhold

Husker du disse programmene?

I historisk perspektiv har datamaskinene hatt en rimelig kort levetid. Det er ikke mer enn 24 år siden aller første utgave av Windows ble lansert på markedet. Heldigvis har mye skjedd siden den gang.

Se hvordan dataprorammene så ut før her.

80-tallets største nyvinning?

Windows 1.0 ble lansert 20. november 1985. Sammenlignet med nå hadde ikke programmet mye å by på. Det var kanskje ikke rart da dette var lenge før datamaskinene kunne by på tokjernes-prosessorer og terrabyte med lagringskapasitet. Første Windows vil for dagens ungdom fremstå som et mysterium, for de som har brukt datamaskin siden 80-tallet vil derimot bildene fra den gang fremstå som en nostalgisk reise.

Hvem husker vel ikke den gang Word Perfect, med sin gnistrende blå bakgrunnsfarge, var hovedprogrammet for oppgaveskriving. Og ikke minst den gang "dir" var hovedkommando i MS-Dos? Ikke minst dataspill som Zac McCracken som "kun" var på 12 fem tommers disketter.

Se stort billedgalleri

Heldigvis har nettet maktet å ta vare på nostalgien og det fins flere nettsider som byr på gode bildearkiv for den nostalgiske. Vi har samlet de beste av disse i et billedgalleri ofr å ta deg med på en ekte nostalgitur. Hvor mange av disse programmene husker du? Om du husker alle er du utvilsomt en ekte dataveteran.

Se stort bildegalleri av "gamle" dataprogram her.

Her kan du finne flere bilder av gamle programmer og operativsystemer:

En kort gjennomgang av Apple og Windows sin historie.
Guide book gallery.
Den store operativsystemguiden.

Mer om
annonse