Til hovedinnhold

Hvorfor kjøpe Iphone av Network Norway?

I går offentliggjorde operatøren Network Norway at de ville selge parallellimporterte Iphones til sine bedriftskunder. Samtidig ble det antydet at One Call ville få muligheten til å selge den populære mobilen på privatmarkedet. Som offisiell importør i Norge, er Netcom selvsagt ikke ekstatisk over at en konkurrent har fått inn Iphone ”gjennom bakdøra”, og hevder at mobilkunder bør være skeptiske til å kjøpe parallellimporterte telefoner.

- Grå-import og parallellimport kjenner vi til. Det som er nytt er at det er en operatør som står bak, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom til Mobilen.no.

Lik pris?

Network Norway vil som nevnt kun selge Iphone 3G 16 GB på bedriftsmarkedet. Her gjelder litt andre priser og betingelser enn på privatmarkedet, med blant annet inntil 24 måneders binding og priser uten moms. I tillegg har en rekke større bedrifter spesialavtaler som gir ekstra gunstige vilkår. Men sammenligner vi standardtilbudene på 16 GB-utgaven av Iphone hos Netcom og Network Norway, får vi følgende regnestykker – og en viss ide om prisforskjellen:

(Artikkelen fortsettes.)
 

Netcom:

Pris Iphone 16 GB: 1.799 kroner (eks. mva.)

Netcom Trådløs Bedrift Ekstra Pluss: 24 mnd. x 199 kroner = 4.776 kroner (eks. mva.)

Totalpris: 6.575 kroner (eks. mva.)

Network Norway:

Pris Iphone 16 GB: 3.399 kroner (eks. mva.)

Network Norway Mobil Bedrift: 24 mnd. x 129 kroner = 3.096 kroner (eks. mva.)

Totalpris: 6.495 kroner (eks. mva.)

I tillegg kommer bruken av abonnementene, hvor vilkårene er relativt like. Network Norway har imidlertid mer enn 16 ganger lavere datapris enn Netcom, dersom du ikke tegner datapakker i tillegg. Det er derfor tilsynelatende liten prisforskjell mellom tilbudene, og det avhenger av bruken hva som vil lønne seg rent prismessig.

Uten abonnement

Network Norway selger også Iphone 3G 16 GB uten abonnement til 5.799 kroner eks. mva. (7.248,75 kroner inkl. mva.) Det gjør ikke Netcom, men dersom du som privatkunde kjøper den samme mobilen med abonnementet Italk Small, og så bryter bindingen umiddelbart, koster den deg 5.400 kroner inklusive moms.

- Vi håper kundene – før de bestemmer seg for å kjøpe Iphone – vurderer ting som service og support. Netcom er offisiell importør, og har alt dette på plass, sier Vederhus i Netcom.

(Artikkelen fortsettes.)


Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

Service og support

Netcom påpeker at deres Iphone-kunder kan føle seg trygge med tanke på nettopp service og support, og gir samtidig et lite stikk til konkurrenten:

- Selv ville jeg vært skeptisk; det er ikke godt å si hvor Network Norway har fått tak i sine Iphones. Det kan være Sør-Korea, og da bør du være stødig i koreansk dersom du trenger support, sier Vederhus, noe sarkastisk.

- Iphonene vil selvsagt bli behandlet på nøyaktig samme måte som de telefonene vi selger for Nokia, Sony Ericsson og andre. Dette innebærer selvsagt både garanti, service og support, kontrer direktør for samfunnskontakt Tom Guldberg i Network Norway, da vi spurte ham om dette.

Er du skeptisk til å kjøpe parallellimporterte Iphones? Diskuter i forumet!

Mer om
annonse