Nyhet

Inngår forlik med antipirater

Den niårige piraten har fått tilbake Ole Brumm-maskinen.

Saken hvor en niåring fikk beslaglagt PC-en sin etter å ha forsøkt lastet ned et album fra The Pirate Bay har nå fått en oppklaring. Den bærbare PC-en er levert tilbake, og faren har inngått et forlik med det finske antipiratbyrået TTVK.

Inngår forlik

Selv om niåringens far har lite til overs for metodene som ble brukt, har han enda mindre til overs for eventuelle rettslige skritt som kan komme. TTVK hadde nemlig lagt ned krav om at mannen måtte etterforskes for brudd på opphavsretten.

Finnene hadde håpet at en slik sak ville føre til endringer i systemet, men dette håpet har nå fått seg et solid skudd for baugen.

Mannen har nemlig inngått ett forlik med TTVK, der han går med på å betale 300 euro, eller halvparten av det boten opprinnelig var på.

– Vi er fornøyd

TTVK er på sin side fornøyd med sakens utfall. De anser seg som vinnere av saken, og at det lavere beløpet de fikk inn bare er noe som har vært gjenstand for forhandlinger.

Som resultat av innbetalingen, og den indirekte innrømmelsen av skyld, så har TTVK nå trukket kravet om etterforskning. Politiet har på sin side henlagt saken.

Finnene selv skal være litt skeptiske til det hele. Nå snakkes det om vann på mølla for TTVK, og mange lurer nok på hva som blir neste trekk.

Nektet først å føye seg for antipiratene

Bakgrunnen for det hele var at TTVK funnet ut at noen hadde lastet ned et album av den finske artisten Chisu. Dette ville de ikke la gå upåaktet hen. Tidligere i år sende de derfor et brev til eieren av huset der nedlastingen hadde blitt registrert, der de krevde han for 600 euro (omtrent 4400 kroner).

I tillegg måtte han love å holde tett om hele episoden. Noe slikt fant mannen seg ikke i, og nektet plent både å betale noe som helst, og ei heller å holde tett om hendelsen.

Reaksjonen fra TTVK uteble ikke, og i forrige uke ringte politiet på døren med en ransakingsordre. Resultatet ble beslagleggelse av niåringens bærbare datamaskin.

Politiet uttalte også til faren at det hadde vært mye lettere for alle parter om han bare hadde betalt boten. Dette reagerte faren veldig på, og har omtalt at det hele føltes som at mafiaen kom på døren for å kreve penger.

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
9-åring fikk Ole Brumm-maskinen sin beslaglagt
Les også
Norsk Pirate Bay-gründers nådesøknad avvist
Les også
Piratkopiering er ikke lenger størst
Les også
Rekordmange laster ned Game of Thrones
Les også
Streaming stanser piratkopiering
annonse