NyhetI framtiden bruker PC-en <em>vann</em> for å tenke

I framtiden jobber PC-en med vann

Vann begrenser seg ikke bare til kjøling.

Vann går generelt ikke godt sammen med elektronikk, med mindre det er snakk om for eksempel vannkjøling. Vann virker dessuten å være noe av det mest naturlige og ikke-teknologiske vi har rundt oss, men nå har kløktige forskere funnet en måte å bruke vann til databehandling.

Litt mer spesifikt har de oppdaget en metode for å benytte vanndråper til å representere nuller og enere på et logisk brett, og å hjelpe til med å utføre datafunksjoner.

Vanntriks og byggeklosser

Trikset innebærer å bruke en såkalt superhydrofobisk overflate som vipper hver gang en vanndråpe treffer den. Forskerne har finjustert oppsettet slik at de kan veilede dråpene til et gitt mål på brettet, som deretter vil registrere posisjonen.

Ved å bruke sporene har forskerne demonstrert at vanndråper kan bli forvandlet til teknologi, eller «superhydrofobisk dråpelogikk», som det så fint heter.

En minneenhet ble for eksempel bygd, der dråpene fungerte som biter av digital informasjon. I tillegg ble grunnleggende operasjoner innen Boolsk logikk vist fram. Dette er selve byggeklossene innen databehandling.

Kan også være reaktorer

Et annet spennende aspekt ved saken, er at vanndråpene i teorien kan bære på kjemiske løsninger som potensielt kan reagere med overflaten. Dette har ført til en idé om å bygge ting med bittesmå kjemiske reaktorer. Om det blir noe av i framtiden, gjenstår å se.

Du kan se de ulike demonstrasjonene av superhydrofobisk dråpelogikk på denne spillelisten på YouTube.

(Kilde: ScienceDaily)

Les også
USAs krigsskip kan drives av sjøvann
Les også
ioSafe N2 redder datafilene dine
Les også
Smart PC-teknologi vet når du trenger ro
Les også
Dropp dataen og bli dement
Les også
Dell Inspiron 15R: Denne PC-en vil selge godt
Les også
Microsoft: – PC-en er død
Les også
Voldelig videospill for fisker
Les også
Se, et levende organ på en chip!
Les også
Datamaskin drives av krabber
annonse