Til hovedinnhold
NyhetSer du noe spesielt med denne hjorten?

Robothjort skal lure snikskyttere

Er til forveksling lik levende hjort.

Skjermdump, YouTube

Høsten er rett rundt hjørnet, og det betyr startskuddet for jaktsesongen.

Dessverre er det ikke alle som orker å vente til den offisielle jakten er i gang, og blant annet i USA er illegal jakt et stort problem.

I kampen mot illegal jakt har de amerikanske myndighetene nå tydd til litt uortodokse metoder for å få has på snikskyttere.

Sheriffkontoret i Sarasota County og det amerikanske Fish and Wildlife Service har nemlig gått til innkjøp av robothjorter som skal lokke frem de illegale jegerne.

To tatt

«ROBO-BAMBI»: Hjortene styres ved hjelp av en fjernkontroll som skal gi roboten mer «levende» bevegelser.Foto: Skjermdump, YouTube

For den nette pris av 5000 dollar, rundt 29 000 norske kroner, har de anskaffet seg disse automatiske hjortene.

«Dyrene» blir plassert ut i skogen, hvor spanere så sitter og styrer «hjortens» bevegelser ved hjelp av en fjernkontroll.

Robotene skal visstnok være forvekslende like levende hjort, og det tok ikke lang tid før investeringen viste å lønne seg.

For kun en uke etter at robothjortene ble satt ut i skogen, har Gerald Michael Brown og Karen Jean Brown blitt siktet og fengslet for illegal hjortejakt.

De to snikskytterne skal ha bedrevet den illegale jakten fra en bil, og Gary Kraayenbrink fra Spesialenheten for jordbruk er veldig fornøyd med fangsten:

- Vi satte opp disse lokkehjortene spesielt i skogsområder. De er utrolig effektive og sparer oss for masse tid og arbeidskraft, sier han til Splash News.

Det skal nevnes at ifølge politirapporten var det hele seks tjenestemenn ute på spaning etter snikskyttere, så om det er SÅ effektivt som Gary vil ha det til kan vel diskuteres.

Her kan du se en video fra amerikansk TV om robothjortene:

annonse