Til hovedinnhold

Velg din sidemann på flyet med Facebook

KLM vil la deg bestemme hvem du skal sitte sammen i lufta, basert på sosiale medier.

Du har kanskje opplevd at en flytur er blitt ødelagt av plagsomme folk. Kan hende har du havnet i en skvis mellom to overvektige personer? Eller kanskje er du blitt terrorisert av barnefamilier med gulpende og hylende babyer?

Nå er hjelpen på veg. Det hollandske flyselskapet KLM vurderer å innføre et system som lar deg velge hvem som skal sitte ved siden av deg basert på informasjon fra sosiale nettverk.

Velg etter utseende

"Meet & Seat" kaller KLM nett-tjenesten, som skal lanseres i starten av 2012. Passasjerene kan velge personer med samme interesser til å sitte ved sin side. I programmet kan man også plukke mennesker etter yrke og, til og med, etter utseende.

De som foretrekker å putte propper i ørene eller nesa i laptopen, kan velge å ikke gjøre profilen sin tilgjengelig for de andre reisende.

Det ser ut til at KLM vil bygge sitt eget sosiale nettverk som henter data fra Facebook, skriver ComON.

Et dating-byrå i lufta?

Hollenderne håper og tror at tjenesten får luft under vingene.

En fersk rundspørring blant 1000 reisende viser at 45 prosent innrømmer å ha flørtet under reisen. En tredjedel av de spurte sa at de hadde hatt stevnemøter med noen de hadde truffet ombord. Åtte prosent har hatt et forhold som har startet i luften, melder International Business Times.

Flere lignende tjenester

KLM er ikke de første som tenker kreativt omkring sosiale medier.

Malaysia Airlines kommer med en lignende tjeneste på Facebook, som lar de reisende se hvor vennene drar og hvilke som er på samme fly.

Flyselskapet AirTroductions fikk store overskrifter i 2006, da de tilbød en dating-tjeneste for sine stamkunder. Men forsøket på en egen variant av 10 000-metersklubben tok aldri helt av.

Les også: Ryanair vil gi reisende porno-app

Kilder: ComON, International Business Times

annonse