Tek.no

Nyhet

Skal ha sluppet sin siste servicepakke

Sevice Pack 1 for Windows 7 er trolig den siste fra Microsoft.

27 Okt 2012 12:00
annonse

Mye tyder på at Microsoft har sluppet sin siste Service Pack – disse store filene med fikser og oppdateringer. Servicepakkene har gjort det enklere og kjappere for brukere, IT-administratorer og PC-produsenter å installere og oppdatere Windows.

Men disse servicepakkene er også hodebry for Microsoft, dersom vi skal tro The Register. De mener at selskapet ønsker å bruke mer ressurser på å bygge nye utgaver av Windows, i stedet for å bruke tid og penger på å snekre sammen store pakker med drøssevis av gamle sikkerhetsoppdateringer.

Ifølge The Registers kilder, har derfor Microsoft ingen planer om å slippe en ny Sevice Pack til Windows 7. Om dette stemmer, må du derfor regne med å måtte laste ned de fleste oppdateringer – etter Service Pack 1, naturligvis – på nytt med Windows Update hver gang du (re)installerer operativsystemet.

Dette vil naturligvis kunne gi noen en dytt i retning av å anskaffe Windows 8.

Følger trenden

Spørsmålet om Service Pack eller ikke Service Pack stopper likevel ikke ved Windows 7. Trolig vil heller ikke Windows 8 få skikkelige servicepakker, ettersom Microsoft heller ønsker å fokusere på å rulle ut mindre fikser og oppdateringer gjennom Windows Update. Dette vil da også kunne skje oftere.

annonse

Det betyr likevel ikke at absolutt alt må lastes ned for hver eneste installering. Vi fikk jo nettopp en "Generell tilgjengeliget kumulativ oppdatering for Windows 8-klienten og Windows Server 2012", som kan lastes ned som en frittstående oppdatering.

Men at vi vil få skikkelige servicepakker i fremtiden, er altså heller tvilsomt.

Kilde: The Register

Les også
Microsoft: – Vi har ingen plan B
Les også
Windows 8
Les også
Nå kan Windows 7 SP1 lastes ned
annonse

Les også