Apple kan bli saksøkt for iPhone 5

Samsung og HTCs LTE-patenter kan stikke kjepper i Apple-hjulene.

Samsung holder pusten foran Apples lansering av iPhone 5 onsdag kveld. Samsung eier nemlig flere patenter knyttet til LTE-teknologien ("4G"), og det går rykter om at iPhone 5 vil få støtte for LTE.

Hvis dette stemmer, står Samsung klar til å saksøke Apple for brudd på Samsungs LTE-patenter. Det skriver det sør-koreanske nettstedet Korea Times.

– Det er riktig at Samsung Electronics har bestemt seg for å gå til umiddelbare rettslige skritt mot Apple. Land i Europa og til og med Apples hjemmebane, USA, er våre primære mål, sier en kilde til avisen.

Ifølge ryktene skal iPhone 5 få LTE-støtte som skal fungere over hele verden – ikke bare på frekvensbåndene som brukes i USA.

Også HTC har LTE-patenter

Det er ikke bare Samsung som sitter på LTE-patenter. Apple er allerede saksøkt av HTC for brudd på patenter knyttet til LTE.

HTC mener Apple bryter med deres LTE-patenter, og fikk nylig støtte fra en dommer i USA som mener patentene antagelig er gyldige. Apple ønsket å få kjent patentene ugyldige, men har ikke lykkes med det.

En seier for HTC i denne patentstriden kan føre til et forbud mot å importere den nye iPhone-modellen til USA, hvis den kommer med LTE. Importforbudet kan også ramme den nyeste iPad-en.

Det ble for øvrig nylig kjent at Apple er i ferd med å fase ut Samsung som leverandør av komponenter, og det dårlige samarbeidsklimaet mellom to to selskapene kan være årsaken. Les mer om det her: Apple vraker Samsung.

(Kilder: Korea Times og Bloomberg Businessweek)

Les også
Apple må be Samsung om unnskyldning i 14 punkt Arial
Les også
Vi har prøvd nye iPhone 5
Les også
Slik er iPhone 5
Les også
– Apple burde kjøpe Spotify
Les også
– Slik blir nye iPhone 5
Les også
Samsung vil fortsatt levere til Apple
Les også
Apple knuste Samsung i retten
annonse