Til hovedinnhold
NyhetHer er Siri-utfordreren for Android

Cluzee utfordrer Siri

En ny stemmestyrt intelligent assistent er klar forAndroid-mobilen din.

Cluzee markedsføres som din personlige intelligente assistent, og tilbyr en funksjonalitet som minner mye om den du får med Siri på iPhone. Det betyr at du kan snakke til mobiltelefonen din og be den om å sjekke ting, eller utføre oppgaver som for eksempel å legge til avtaler i kalenderen. Om du spør telefonen hvilke avtaler du har denne dagen, så vil du få lest opp avtaler som finnes i kalenderen.

Krysskobler informasjon

Den skal også kunne kombinere informasjon fra mobiltelefonen med informasjon fra Internett. I eksempelet produsenten trekker frem har telefonen registrert at du har en legeavtale og kombinert dette med informasjon om hvor du befinner deg. I tillegg henter den trafikkdata fra Internett. På bakgrunn av dette gir telefonen beskjed om at du vil trenge ekstra tid for å rekke avtalen din, og at det vil lønne seg å unngå hovedveiene.

Cluzee kan lese opp SMS og e-post, finne tilbud på hoteller, oversette stemmen din til tekst,sende e-post eller tekstmeldinger og mye mer.

Nåt in norwisjen

I likhet med Siri er Cluzee engelskspråklig. Ifølge nettstedet BGR.com er Cluzee på enkelte områder mer imponerende enn Siri, men nettstedet skriver også at Siri har et bredere utvalg av kommandoer.

Selskapet bak Cluzee vil i nær fremtid også tilby en skytjeneste som er basert på samme teknologi. Da vil du kunne bruke en hvilken som helst mobiltelefon for å få tilgang til mange av tjenestene.

Av de 824 brukerne som hadde gitt applikasjonen poeng da vi sjekket med i Android Marked, har godt over halvparten (473) gitt en av fem mulige stjerner. 100 har gitt toppscore, og snittvurderingen er på stusselige 2,1 av fem mulige poeng. Om dette endrer seg når flere tar appen i bruk kan du sjekke nederst på denne siden.

Her er en video som viser hva Cluzee er i stand til:

annonse