Tek.no

Nyhet

Fikling med innstillinger er dyrt

17 Mar 2011 15:12Først publisert 1 Sept 2005 14:12
annonse

Siden introduksjonen av Telenors 3G-tjeneste i desember i fjor har prisen per megabyte ligget på 20 kroner, med en øvre grense på 30 kroner dagen. Nå settes prisen på bruk av 3G-oppkobling via PC opp til 50 kroner per dag.

 

Prisen for vanlig WAP får et øvre tak på 10 kroner per dag. Alle mobiler Telenor selger er forhåndsinnstilt til å bruke Telenor WAP, men dersom du har vært inne og endret på innstillingene, eller bruker mobilen som modem er taket et helt annet.


Innstillingene bestemmer
For hvilken pris du må betale avhenger av hvilke innstillinger du har. Har du endret på innstillingene, eller valgt bort Telenor WAP til fordel for Telenor Internett som standard på din mobil havner du ikke innunder WAP-taket på 10 kroner.
Dersom en vanlig mobil uten 3G-støtte brukes som modem, er det nemlig ikke lenger snakk om WAP, og dagsprisen har et tak på hele 50 kroner.

 

annonse

- Vi føler det er viktig å ha forskjellige prismodeller til forskjellige kunder, og for å komme opp selv i 10 kroner dagen må surfe på rundt 50 sider med mobilen, sier informasjonssjef Esben Tuman Johnsen til Mobilen.no.

Han tror det er veldig få som setter opp mobilene sine for WAP selv, og at de fleste dermed har riktig oppsett og vil få riktig pris.

Ingen overraskelse

Men prishoppet til tross har ikke fortvilete kunder mulighet til å klage på prisen. Telenor har det juridiske på det tørre, og sier at den nye prisen ikke burde komme overraskende på kundene.

 

- Pristaket på 30 kroner har vært et introduksjonstilbud som har løpt fra lanseringen i desember. Vi gjorde dette for å la flere prøve 3G og som en slags kompensasjon fordi vi ikke var sikker på kvaliteten, sier Tuman Johnsen til digi.no

Telenors kunder ble varslet i sommer om at prisen ville endres fra 1. september.

Tilbudet til bedriftskunder er noe annerledes, og går ut til ansatte i bedrifter som har Telenor-avtaler. De kan surfe fritt for 699 kroner, hvor prisen for fri surfing for privatpersoner vil ligge på hele 1500 kroner for 30 dager.

 

Til sammenlikning tilbyr NetCom sine privatkunder fri bruk for 499 kroner i måneden.

annonse

Les også