Til hovedinnhold

Nye titler til under 100-lappen

Hvis du har kjøpt deg en Full-HD TV kan du se film i den høyeste standardoppløsningen som finnes for øyeblikket, kalt 1080p. Men da trenger du en Blu-ray-spiller og selvfølgelig også Blu-ray-filmer. Slike filmer kommer for øvrig også til sin rett på flatskjermer med vanlig HD-oppløsning (720p - "HD-klar").

En normal pris i butikk på Blu-ray-filmer kan være alt mellom 199 og 349 kroner, men det trenger du ikke lenger å finne deg i. I stedet bør du fylle på samlingen din ved å kjøpe filmer fra de billigste norske aktørene på internett.

Vi har sjekket prisene hos utvalgte norske nettbutikker som selger Blu-ray-filmer til en overkommelig pris. Enkelte steder kan du kjøpe kjente filmer av nyere dato til rundt en femtilapp, og ikke minst nyheter til en drøy hundrelapp.

Biit.no – Norsk Amazon-forhandler
Amazon.com er en av verdens desidert største nettbutikker og har regionale forhandlere i mange land. Biit.no markedsfører seg selv som en norsk Amazon-forhandler, og selger foruten bøker, spill, leker og musikk også filmer.

Blu-ray-sortimentet teller mer enn 1 300 titler, og prisene varierer fra 33 til 146 kroner. Til sistnevnte pris kan du for eksempel plukke opp BBCs storslåtte naturdokumentar Planet Earth med David Attenborough som forteller. Hele serien på fire Blu-ray-plater er inkludert, og normal pris på denne serien er godt over 400 kroner.

Utvalget Blu-ray-filmer hos Biit.no virker meget bra.

Nettbutikk: www.biit.no
OPPDATERT: Oppdaget nå at Biit.no oppgir priser uten merverdiavgift, samt at du må betale toll og frakt på varene du bestiller fordi de sendes fra Amazon.co.uk.. Dermed koster hver Blu-ray-plate i snitt over 100 kroner, og det er ikke like billig som vi først fikk inntrykk av. Skal du kjøpe flere filmer kan det likevel hende at du får en god totalpris hos denne aktøren.

Platekompaniet – Godt utvalg, ok priser
Platekompaniet har klart å utnytte den digitale revolusjonen til sin fordel, og er nå Norges ledende musikk, film- og spillkjede. De henger godt med på nyheter og nye Blu-ray-filmer koster som regel 199 kroner.

Etter en liten stund dukker det derimot opp gode titler i kategorien «Nice Price», og da kan du kjøpe Blu-ray-filmer til enten 59, 79, 99 eller 129 kroner. Den litt flåsete komedien The 40 Year Old Virgin selges for eksempel til 59 kroner akkurat nå.

Noen nye filmer, som Alice in Wonderland eller Prinsessen og Frosken, koster over 199 kroner, og det oppleves som dyrt. Utvalget til Platekompaniet er likevel bra.

Nettbutikk: www.platekompaniet.no (lik pris i fysisk butikk)

Elkjop.no – Flere gode tilbud
Norges største elektrokjede har et relativt begrenset utvalg av Blu-ray filmer (drøyt 200 titler), men til gjengjeld virker det som om disse er tatt inn med omhu. Prisene er det stort sett lite å si på. For eksempel koster nevnte Alice in Wonderland 149 kroner her. Denne versjonen inkluderer også DVD-kopi av filmen, og tilsvarende pakke er en hundrelapp dyrere hos Platekompaniet.

Ellers koster nesten halvparten av filmene under 99 kroner. Med unntak av 7 Blu-ray-filmer (deriblant sesong 2 av True Blood, altså en serie) koster alle filmene under 199 kroner.

Er du på utkikk etter en kjent film kan det fort være du får den beste prisen hos Elkjøp. Utvalget er lite, men bra, og prisnivået er fullt akseptabelt.

Nettbutikk: www.elkjop.no

Andre alternativer
Vi sjekket CDON.com, men ble negativt overrasket over prisene på flere nye titler (godt over 200 kroner). Utvalget virker imidlertid ganske bra, og det er fullt mulig å gjøre gode kjøp her også.

Nettbutikk: www.cdon.com

Det finnes også en rekke utenlandske aktører som selger Blu-ray-filmer, men inklusive frakt er det neppe store summene å spare i forhold til å kjøpe fra en av de norske aktørene.

En norsk aktør du glatt kan styre unna er www.filmkick.no. Her selges filmene til blodpris. Eksempelvis komedien The Hangover til 219 (andre steder koster den 99 kroner eller mindre).

Hvor kjøper du Blu-ray-filmene dine? Kommenter i forumet nederst på siden.

annonse