Tek.no

Nyhet

Nå kan du oppdatere iPhone og iPad

iOS og iPadOS 13.4 byr på støtte for musepeker, skydeling og nye «memojier»

Apple

I natt slapp Apple oppdateringer for både iPhone og iPad, som begge kan oppdateres til versjon 13.4. Oppdateringen gir Apple-dingsene dine flere funksjoner, noen justeringer på brukergrensesnittet i enkelte av appene, tar hånd om noen feil og fyller igjen sikkerhetshull som er oppdaget siden sist.

iPad rustes opp

Den mest interessante oppdateringen fra Apple denne gang finner vi i iPadOS. Noen har kanskje fått med seg sniktitten på nye iPad Pro. For dem kommer det ikke som noen overraskelse, men Apple har altså bestemt seg for å virkelig utfordre bærbare datamaskiner med sin iPad.

Den nye oppdateringen gir deg nemlig mulighet for å bruke tastaturer med pekeplate, eller en mus, for å navigere rundt på iPaden. Være seg den «vanlige» eller Pro-utgaven. Musepekeren, som tidligere har kunnet aktiveres gjennom «tilgjengelighet»-valget og hatt veldig enkel funksjonalitet, har også fått kraftig oppgraderte muligheter. Fremover kan musepekeren brukes mer eller mindre slik du kjenner den fra en datamaskin.

Apple slipper sitt eget tastatur med pekeplate i mai. Inntil da kan du koble til en mus eller tastatur med blåtann for å utforske de nye mulighetene. Noe av tilbehøret som er bekreftet å fungere med musepekerstøtte i iPadOS er Apples Magic Mouse 2 og Magic Trackpad 2.

Fikk du med deg disse?

Del mapper i skyen

Skylagringstjenesten iCloud, hvor du kan oppbevare bilder, dokumenter og videoer, samt synkronisere disse mellom alle Apple-enhetene dine, gjøres endelig om til å bli en skydelingstjeneste.

Tjenesten får nemlig mulighet til å dele hele mapper med andre. Også brukere som ikke bruker iCloud selv. Bare send dem en link til mappen, og de får tilgang til å se og laste ned filene. Denne funksjonen var opprinnelig planlagt å bli lansert med iOS 13 i høst, men har blitt utsatt flere ganger.

Nå savner vi bare muligheten for at andre brukere også kan laste opp innhold til de delte mappene, så nærmer Apple seg funksjonaliteten aktører som Dropbox og Google har hatt i over ti år.

Av annet småsnacks kan du også hive rundt deg med ni nye memoji-klistremerker i meldinger du sender.

Mange blir nok imidlertid skuffet over at den ryktede CarKey-funksjonen, som skulle la deg låse opp bilen med iPhone, fortsatt lar vente på seg.

Slik oppdaterer du

Som alltid vil du motta den nyeste oppdateringen ved å plugge iPhonen eller iPaden din i lader over natten. Om du ikke har aktivert auto-oppdatering kan du finne oppdateringen i Innstillinger » Generelt » Oppdatering.

Les også
iPad eller PC? Vanskelig.
annonse

Les også