Til hovedinnhold

Facebook konkurrerte med Google om Fitbit

Kjempet om tilslag, men tapte til slutt.

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Det er ikke rent sjelden at store teknologiselskaper kjøper opp mindre selskap, og innimellom blir selv ganske så gigantiske selskap kjøpt opp av enda mer gigantiske selskap. Det siste skjedde ganske nylig, da Google kjøpte treningsarmbåndsprodusenten Fitbit for svimlende 19 milliarder kroner. Ifølge CNBC var det imidlertid ikke bare Google som var interessert.

Nyhetsmediet melder nemlig om at det nå har kommet for dagen at også et annet stort selskap var med i budprosessen: Facebook. Ikke overraskende var nok Facebook også interessert i å komme seg inn på «wearables»-markedet, og kanskje putte inn sin egen programvare for å hente inn enda mer informasjon om brukerne via Fitbits produkter.

Nå er det i stedet Google som får denne gleden, ettersom de har slått til på tilbudet Fitbit takket ja til. Facebook har derfor ingen intensjoner om å by på nytt, opplyser selskapet.

Ikke første gang Google kjøper opp andre wearable-selskap

Med fitbit i porteføljen styrker Google sin posisjon på wearables-markedet betydelig, og det kan nok tenkes at Android-operativsystemet får en boost også i dette segmentet.

Dette er imidlertid ikke første gangen Google kjøper opp et armbåndsteknologiselskap; også tidligere i år kjøpte giganten opp en annen smartklokkeprodusent, Fossil.

Dermed begynner porteføljen deres å bli solid her. Kanskje får vi se reale konkurrenter til Apple Watch under Pixel-merkevaren etterhvert?

annonse