Tek.no

Nyhet

Sun vil hjelpe AMD med Opteron

25 Juli 2005 08:06
annonse


Sun satser stort på Opteron-servere

Det gode forholdet mellom AMD og Sun Microsystems ble bekreftet av Hector Ruiz tidligere i år da han sa at Sun representerte den beste støttespilleren for Opteron.

De to selskapene har hatt teknologisk samarbeid på flere plan, men enda ikke hatt noen felles strategi for Opteron-prosessoren. Dette ser nå ut til endre seg og AMD vil la Sun få en del av det mest sentrale produktet i hele selskapets portefølje.

Sun virker svært begeistret for "giftemålet". Selskapet startet å selge Opteron-baserte servere i 2004 og har promotert disse side om side med Sparc-servere. Opteron har fått plass i "entry-" og mellom-klasse-segmentet, mens Sparc rettes mot det øvre segmentet.

Ifølge talsmenn fra Sun skal bedrifter på "enterprise"-nivå være klare for Opteron-servere ettersom man ikke får de samme kritiske spørsmålene om AMDs levedyktighet og strategi.

annonse

AMD har ikke kommentert det teknologiske samarbeidet i noen detaljert grad. Ifølge Suns Yen og Cnet er en tettere allianse mellom de to selskapene en naturlig utvikling.

Sun Microsystems er dermed i ferd med å bli en viktig teknologipartner både for AMD og Fujitsu - sistnevnte i forbindelse med Sparc. AMD har i tillegg produksjonsavtaler både med IBM og Chartered Semiconductor for å fordele risikoen mest mulig.

(Kilde: Cnet)

Les også
Fujitsu planlegger Opteron-servere
Les også
Sun lanserer Galaxy-servere
Les også
Sun Opteron-server neste måned
Les også
Sun åpner open source-kontor
Les også
Intel med detaljer om dobbeltkjerneprosessorer
Les også
Kjører videre på Desktop-dobbeltkjerne
Les også
Acer følger trenden - kjører Opteron
Les også
Billig Opteron-arbeidsstasjon fra Sun
Les også
Allianse mellom Sun og EMC
Les også
Proliant med dobbelkjerne Opteron
Les også
IBM tar i bruk dobbelkjerne-Opteron
Les også
Sun Fire V40z med dobbelkjerne
Les også
Bytter ut Xeon med Opteron
annonse

Les også