Nyhet

Ny designduo fra Samsung

(Foto: Samsung)

At koreanerne har en forkjærlighet for mobiler med kamskjelldesign burde ikke komme som noen bombe. Dette gjelder også de to største produsentene i landet, Samsung og LG, som produserer storparten kamskjelltelefoner fremfor andre design.

Så når Samsung i dag lanserte to nye telefoner med klassisk design, så sier produsenten rett ut at det er fordi klassisk design selger bedre i Norden enn andre design.

– Hvert design har sine fordeler. I og med at forbrukerne i Norden foretrekker klassisk design skal de også ha muligheten til å velge en kvalitetsmobil fra Samsung, sier Michael Alström, nordisk produktmarkedssjef for mobiltelefoner i Samsung.

Samsung Soulb - med litt b

Soulb er den første av dagens nyheter. Denne telefonen bærer flere likhetstrekk med U900 Soul, noe navnet også tilsier.

Soulb er blant annet spekket med teknologi. Super-3G med støtte for hastigheter opptil 3,6 Mbps er på plass, det samme er trippelbånds GSM-støtte. Telefonen skal også ha Bluetooth 2.0 og avansert nettleser, samt dokumentleser. I tillegg kommer mp3-spiller, FM-radio med RDS og plass til minnekort av typen Micro-SD.

Kameraet skal kunne ta bilder i en oppløsning på tre megapiksler, mens den to tommer store skjermen skal kunne vise 240 x 320 punkter for skarpest mulig skjermbilde. Størrelselsmålene er 11,1 x 4,6 x 0,99 cm og vektnålen havner på 89 gram.

Soulb ble egentlig lansert i Tyskland allerede i mai, og er sånn sett ingen rykende fersk nyhet. Men at den kommer til Norge er nytt, og Samsung gir en veiledende pris på 2700 kroner når den kommer i salg i oktober.

Samsung L700 - billig designtelefon

(Foto: Samsung)

L700 er en langt billigere og mindre eksklusiv modell enn Soulb. Riktignok lover Samsung børstet metall og såkalt stilrent design, men med en prislapp på 1700 kroner er det ingen grunn til å forvente at dette er en Vertu på billigsalg.

Telefonen skal ha et to megapikslers kamera med fotolys, videokamera og mp3-spiller i tillegg til FM-radio med RDS. Dermed er ihvertfall underholdningen sikret. Noe verre er det med datahastighetene. L700 støtter kun 3G og GPRS og vil dermed ikke kunne oppnå topphastighet i verken GSM- eller 3G-nettet.

Bak den 2,1 tommer store skjermen gjemmer det seg både plass til minnekort av typen Micro-SD, skikkelig HTML-nettleser og støtte for flere bloggklienter. Skjermoppløsningen skal være 176 x 220 punkter.

Som nevnt blir L700 langt billigere enn Soulb med en prislapp på 1700 kroner. Også denne skal komme i oktober.

(Kilder: Pressemelding)

Les også
Er dette tidenes råeste mobil?
Les også
Samsung U900 Soul
Les også
Hva? En klassisk Samsung?
Les også
Nå er Samsung Soul i butikkene
Les også
Se Samsungs nye flaggskip
annonse