Nyhet

LG viser frem bøttevis av telefoner på CES

Vi har tidligere spådd at 2010 vil bli et skjebneår for LG på det norske markedet. I den pågående CES-messen i Las Vegas viser selskapet frem en solid dose ny mobilteknologi. Det er foreløpig mye som er uvisst om modellene som blir vist frem, deriblant også hvilke som vil gjøre sitt inntog i norske mobilhyller. Det er likevel mye spennende sørkoreanerne har å vise frem.

Projektortelefon

LG Expo blir viet en del oppmerksomhet på CES. Modellnavnet til herligheten er GW820. Telefonen ser først og fremst ut til å bli tilgjengelig sammen med operatøren AT&T i USA. Expo drives av en Snapdragonprosessor på 1 GHz og operativsystemet er Windows Mobile. Den har utskyvbart fulltastatur under skjermen, men det mest spesielle med denne er at den leveres med en miniatyrprojektor som kan festes på baksiden for fremvisning av telefonens innhold på nærmeste lyse overflate. Med projektoren festet på baksiden ser telefonen ganske monstrøs ut, og den vil nok kreve ganske sjenerøse lommestørrelser for å passe. Uten projektoren virker den dog noe mer ordinær.

Atomdrevet mobil

Med hele 4,8 tommers skjerm dytter LG delelinjen mellom mobiltelefon og tablet-PC foran seg. En halv tomme større enn HTC HD2 som den er virker det som om LG mener at 2010 skal bli året for allværsjakker med tilhørende store lommer. Mobiltelefonen er en del av Intels satsing på "Mobile Internet Devices" (MID) eller mobile internettenheter, og hjernen i monsteret er en Atom-prosessorkjerne innpakket i en Moorestown-brikke. Moorestown er en såkalt system on chip, eller i praksis et hovedkorts fasiliteter på en brikke.

Kjempen kjører operativsystemet Moblin som står for "mobile Linux". Uten at vi har tatt operativsystemet nærmere i øyensyn kan det virke som om nærmeste slektning i mobilverdenen er Nokias Linux-initiativ; Maemo. Systemets pådriver er Intel og målet har vært en konkurransedyktig plattform for MID-enheter og mini-PC-er.

GW990 skal med denne bestykkingen være i stand til å vise høyoppløst video og ha støtte for 3D-spill. I tillegg er enheten godt utstyrt med digitalt kompass, super-3G og fem megapikslers kamera. Dell har for tiden også en slik enhet på tapeten. Denne er litt større, med sine 5 tommer. Dessuten kjører den Android.

E-postmobil og enkel android

GT540 (foto: boygeniusreport)

GW540 er navnet på en litt mer ordinær kontormobil med fulltastatur og Windows Mobile 6.5. Skjermen er på 2,4 tommer og mobilen har støtte for viktige kontorfunksjoner som push-basert e-post og VPN. Ellers har telefonen trådløst nettverk, assistert GPS og et kamera på 3,2 megapiksler.

GT540 er en kompakt trykkskjermtelefon med Android og 3 megapikslers kamera. Utseendemessig er den ikke så ulik gode gamle KU990, men der den KU990 Viewty var avrundet kun nede er GT540 avrundet i begge ender. LG fortsetter sitt tradisjonsmessige fokus på god videostøtte med avspilling av både DivX og WMV.

Ny Shine...

GD710 er døpt Shine II og ser i utgangspunktet ut til å være eksklusiv for AT&T. Telefoenen er enkel og leveres med LGs proprietære menysystem og er forholdsvis svakt bestykket på utstyrssiden i forhold til resten av nykomlingene. Super-3G og to megapikslers kamera ser ut til å være fasit.

... og ny Chocolate

I designserien til LG dukker det opp en ny sak ved navn Chocolate Touch, eller VX8575. På nettverksstøtten er CDMA og EVDO listet, så dette blir sannsynligvis enda en telefon som foreløpig er forbeholdt det amerikanske markedet. Telefonen har 1 GB innebygget minne og støtte for minnekort på intil 16 GB. Chocolate Touch har tre megapikslers kamera, og blir først og fremst markedsført som musikktelefon med Dolby Mobile lydforbedringsteknologi.

(Kilder: boygeniusreport.com)

Les også
Fler småkaker fra Sør-Korea
Les også
LG BL40 New Chocolate
Les også
Amobils spådommer for 2010
Les også
LG har lansert sin Android-mobil
Les også
Mer sjokolade fra LG
annonse