Nyhet

Mobilsurfing øker raskt

Statistikk fra analysebyrået Net Applications viser at mobilsurfing virkelig begynner å skyte fart. I februar 2009 var mobile nettlesere ansvarlig for om lag 0,57% av aktiviteten på sider overvåket av selskapet.

Net Applications overvåker 40 000 nettsteder og statistikken består av 160 millioner unike brukere i måneden. Denne statistikken viser en solid økning for mobile nettlesere.

Mobiltelefoner står nå for 1,3% av den samlede trafikken på internett. Samtlige mobile plattformer har økt friskt, og i perioden november til desember i 2009 var Android den store vinneren. En økning på 54% sier sitt om populariteten til nykomlingen, som øker mer enn både Iphone og Symbian.

Android og Windows Mobile de største vinnerne

Nettstedet Androidguys trekker frem flere førjulskampanjer på Motorola Droid som en faktor i Androids skarpe økning på statistikken. Den populære Android-telefonen ble kåret til årets dings av Time Magazine, foran nesen på andre storheter som Iphone 3GS og en svært spesiell vifte.

Enheter med Windows Mobile følger hakk i hel, med en økning på 50%. Til å være et etablert produkt som finnes i tusenvis av enheter verden rundt er det noe spesielt at Windows-baserte enheter gjør det så skarpt. En forklaring som trekkes frem av nettstedet WM Power User er lanseringen av nye Windows Mobile 6.5 og HTC HD2.

Palm og Blackberry på stedet hvil mens Iphone og Symbian øker

De øvrige mobile plattformene, deriblant Iphone og Symbian-baserte enheter øker også. Disse enhetene økte med i overkant av 20% fra november til desember i fjor. De gamle kjempene Palm og Blackberry står på stedet hvil, og utgjorde til sammen 0,04% av trafikken målt av Net Applications ved utgangen av fjoråret.

(Kilder: androidguys.com,wmpoweruser.com

Les også
- Android blir nest størst
Les også
Mottar du tekstmeldinger fra fremtiden?
Les også
Gigantlekkasje fra HTC
Les også
Symbian skal holde på halvparten av markedet
Les også
Symbian-brukere surfer nesten ikke
annonse