Tek.no

Nyhet

Netcom eier ikke Trådløs Bedrift

Silje Gomnæs
11 Sept 2007 15:00

Siden november i fjor har operatørene Hello og Netcom vært i strid om ordene "trådløs bedrift". Netcom var først ute med å kalle én av sine tjenester for "Trådløs bedrift", og trakk saken for retten da Hello lanserte en tjeneste med samme navn.

I februar i år avgjorde retten at Netcom ikke har noen rett på generelle ord som "trådløs" og "bedrift". Netcom, som måtte betale saksomkostninger på over 120 000 kroner, anket dommen.

Tapte igjen

Og nå har Borgarting Lagmannsrett avgjort at Netcom fortsatt ikke kan anse de to ordene som sine egne. Årsaken er at Netcoms tjeneste egentlig heter "Netcom Trådløs bedrift". Den 12. juli i år ble kjennelsen avgitt, og ankefristen er nå gått ut.

Informasjonsrådgiver i Netcom, Øyvind Vederhus, forteller at saken nå er avsluttet fra Netcom side.

- Har dere gitt opp?

- Vi står forsatt på vårt, men innfinner oss med det rettsstaten Norge har avgjort.

- Hva er konsekvensene for dere av at Hello bruker "trådløs bedrift" som merkenavn?
- Konsekvensene er vel ikke like store for oss som de er for kundene, som kan bli forvirret av navnebruken. Men vi har stor tro på produktet vårt og tror vi kommer til å være i tet videre.

Fornøyd Hello-direktør

Administrerende direktør i Hello, Nadir Nalbant, er naturlig nok fornøyd med resultatet.

- Vi tror norske bedrifter er positive til økt konkurranse i mobilmarkedet og at det kommer nye aktører som utfordrer Telenor og NetCom. Samtidig er vi overrasket over hvor mange bedrifter som sitter på gamle og dyre avtaler med operatørene. Men i det ligger vel også forklaringen på at NetCom ønsket å stoppe oss, sier han i en pressemelding.

Netcom ble dømt til å betale både sine egne og Hellos saksomkostninger på til sammen 180 000 kroner.

Les også
Netcom rasler med advokat-sablene
Les også
Hello trekker seg fra 3G-auksjonen
Les også
Vil knuse SMS med MSN
annonse

Les også