Tek.no

Nyhet

Prince truer med søksmål mot fans

Prince går hardt ut mot egne fans.

En fangruppe som kaller seg for «Prince Fans United» hevder på sine nettsider at stjernen har gått så langt som å ville innskrenke deres ytringsfrihet.

Vil fjerne alt

Artisten krever nemlig at fansidene rundt omkring på nettet fjerner alle bilder av ham, samt albumcovre og sangtekster. Men ikke nok med det. Prince går visstnok så langt som å be sine fans om å fjerne alt av materiell som kan linkes til ham og sin kunst, deriblant fansenes egne bilder av deres prince-lignende tatoveringer, bilskilt og lignende. Attpåtil skal flere fansider ha fått et skriv fra Prince sine advokater, der de oppfordres til å redegjøre for hvordan de tenker å kompensere for skadene de skal ha skapt.

Web Sheriff, det britiske firmaet som popstjernen har leid inn for ta hånd om saken, sier at dette ikke er et angrep på selve fansen. I september gikk Prince ut mot YouTube for å fjerne klipp av hans konserter i London, og planla å saksøke eBay for salg av fanartikler.

– Denne feiden, om der i det hele tatt er noen, handler om bruken av fotografier og bilder av Prince som han har copyright på, sier John Giacobbi, direktør for Web Sheriff.

Alle mot en

Talskvinnen for Prince Fans United, Karyn Avera, benekter derimot at fansidene har gjort noe galt:

– Vi respekterer copyright-lover, men 80 prosent av bildene som er brukt på sidene er ikke eid av Prince. Dette er bilder som er tatt på konserter og da er det fotografen som copyright på dem. Sidene er drevet av fans og dermed er dette et angrep på fansen. Siden har ingen kommersiell verdi, den er kun drevet på frivillig, ubetalt, grunnlag, sier Avera.

Folkene bak de tre største fansidene til den noe eksentriske artisten, henholdsvis nettsidene housequake.com, princefams.com og prince.org, går sammen for å slåss mot det de betegner som en enorm urett begått mot lojale fans. Talsmennene for fansidene håper at Prince endrer syn på saken. Dersom det ikke er tilfelle er de alle forberedt på å gå rettens vei.

annonse

Les også