Nyhet

Mobil i utlandet har blitt dyrere

EU har for en stund tilbake vedtatt pristak ved bruk av mobil i EU-land, som begrenser minuttprisen når du ringer hjem fra utlandet. Beregninger fra Post- og teletilsynet viser imidlertid at samtalene har blitt dyrere enn tidligere for norske brukere.

Både Telenor og Netcom har redusert prisene fra andre EØS-land, men samtidig har operatørene gått over fra sekund- til minuttakstering. Det betyr at du nå betaler for hvert påbegynte minutt. Ringer du i et minutt og ett sekund, betaler du for to minutter, og dermed betaler du for samtaletid som du ikke har brukt.

78 prosent av samtalene er dyrere

Post- og teletilsynet har gjort beregninger som viser at 78 prosent av Telenor-kunders samtaler fra Sverige og Danmark til Norge nå har blitt dyrere. Fra resten av EØS-landene har 60 prosent av mobilsamtalene til Norge blitt dyrere. For Netcom-kunder har 75 prosent av samtalene fra Sverige til Norge nå gått opp i pris.

Unntaket er Tele2, som har fortsatt å ta betalt for hvert sekund og ikke minutt. I tillegg har selskapet samme pris når du ringer fra Sverige til Norge som når du ringer i Norge.

(Kilder: Digi.no, Post- og teletilsynet)

Les også
Dette blir billigere
Les også
Chess frir til polakker
Les også
Trikser med mobilregningen din
Les også
EU til krig mot dyre utenlands-SMS
Les også
Norwegian blir mobiloperatør
Les også
Lavere utenlandspriser i sommer likevel?
Les også
Dobler prisen på utenlands-SMS
annonse