Tek.no

Nyhet

Microsoft vil beskytte antispyware

Vegard Andreas Larsen
25 Mai 2005 08:45

På tirsdag gikk Microsoft ut og advarte mot to lovforslag som var blitt godkjent av representanthuset i den amerikanske kongressen. Programvaregiganten hevder at forslagene ikke beskytter mot "uberettigetede søksmål" mot antispywareprodusenter.

"Disse lovforslagene legger firmaer som svarer på forbrukerbehovet for gode antispywareverktøy åpne for uberettigetede søksmål bragt opp av de samme selskapene som er ansvarlige for spredningen av spyware og annen bedragersk programvare," skrev Jack Krumholtz i Microsoft i en uttalelse.

Microsoft leverer selv et verktøy for å bekjempe spyware, som fremdeles er i beta-fasen. Noen spywarefirmaer har allerede saksøkt antispywarefirmaer, saken mellom Claria (tidligere Gator) saksøkte PC Pitstop for handelskrenkelser, falsk reklamering og skadevoldende innblandelse. Claria distribuerer programvare som gir brukeren reklame i oppsprettsvinduer, som i enkelte tilfeller blir installert uten brukerens tillatelse. Også produsenten i Ad-Aware, Lavasoft, blir nå saksøkt av et spywarefirma.

Microsoft håper nå at Senatet vil legge til en paragraf i lovforslagene som forhindrer spywareleverandører fra å saksøke antispywarebedrifter.

Kilde: CNet News.com

Les også
Hull i Microsofts antipiratsystem
Les også
Ny betaversjon av Avalon og Indigo
Les også
Microsoft fyller år
annonse

Les også