Til hovedinnhold

Nokia lover Apple konkurranse

(Foto: Apple)

Apple lanserte som kjent sin første mobiltelefon i går. I dag kommer reaksjonene - også fra allerede veletablerte produsenter i markedet. Og Apple loves konkurranse.

Siden Apples nye iPhone i stor grad er dedikert til musikkbruk, er det naturlig å spørre seg om selskapet vil kunne utfordre de to produsentene som satser mest på musikktelefoner; Sony Ericsson og Nokia.

Deres respektive Walkman- og XpressMusic-telefoner dominerer både her til lands og i store deler av verden, og mens iPhone er første forsøk fra Apple på å kombinere en musikkspiller med en telefon, har Sony Ericsson og Nokia allerede to års erfaring med akkurat dette.

3G-mangel overrasker
Nokias Pekka Pohjakallio, videdirektør for Nokias N-series, uttalte i dag til nettstedet TechDigest at Apples iPhone bekrefter det Nokia lenge har visst; at det går an å kombinere multimedia og telefon i ett.

- Dette bare bekrefter vårt budskap, og det er bra at også andre kommer med samme budskap. Det beste selskapet vil vinne til slutt, så jeg tror dette er godt nytt for oss. Den (iPhone, red.anm) er ikke noen trussel, selv om det selvfølgelig vil bli hard konkurranse. Men det får oss til å gjøre det bedre selv, sier Pohjakallio til TechDigest.

Han er imidlertid overrasket over mangelen på 3G.

- De har musikk, internett, en epostløsning fra Yahoo og en kartløsning fra Google, men det er en 2G-telefon. Den har ikke 3G, og det var en overraskelse for meg, sier han.

Ingen kommentar
Hos Sony Ericsson er man derimot langt mindre snakkesalige. Mathias Holm, presseansvarlig for Sony Ericsson ville ikke kommentere Apples inntreden i mobilmarkedet.

- Vi fokuserer på våre egne produkter, som er de beste på markedet, sier Holm til Amobil.no.

På spørsmål om iPhone anses å kunne bli en konkurrent til Walkman, svarer Holm at han ikke ønsker å komme med noen kommentar.

(Kilde: TechDigest, Sony Ericsson, Nokia, Apple)

annonse